avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea din functia publica permite ocuparea altei ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea din functia publica permite ocuparea altei functii publice?

Daca in urma unei hotarari judecatoresi prin care o instanta locala ( curte de apel) a constatat
nulitatea actului administrativ prin care s-a dispus incetarea raportului de serviciu si , la solicitarea functionarului public, curtea va dispune integrarea acestuia in functia publica detinuta - art.106/L188
care este procedura prin care acesta poate incheia raportul de serviciu cu o alta institutia publica la care s-a angajat prin recrutare, dupa incetarea raportului de serviciu ( le numim generic- a doua institutie,functie publica), avand in vedere ca acesta doreste sa se intoarca la prima functie.
Poate acest functionar public suspenda raportul de serviciu la cerere motivata, pentru un interes personal legitim-art. 95 alin (2), cu aceasta a doua institutie publica , pana la data judecarii definitive , recursul litigiului prin care s-a dispus reintegrarea de catre prima institutie publica, pe care acesta il poate pierde si deci va fi din nou eliberat din prima functie publica , urmand ca solutie reluarea activitatii la a doua institutie publica prin incetarea suspendarii?
"Art. 94
(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in
care a fost numit, precum si cu functiile de
demnitate publica.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate
sau neremunerate, dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;"

Suspendarea dintr-o functie publica permite ocuparea altei functii publice , fara sa incalce art. 94 sus mentionat?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
gl25mir, utilizator

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? Danaioana Danaioana Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de servici carmen_miron carmen_miron As vrea sa va supun atentiei o propunere si sa imi spuneti daca este posibila. Sunt angajata la o institutie din subordinea consiliului judetean pe functie ... (vezi toată discuția)
Functionar public sau personal contractual? Danaioana Danaioana Buna dimineata, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Un functionar public doreste suspendarea functiei publice si ocuparea unui post contractual, din cadrul ... (vezi toată discuția)