avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate?

Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o functie contractuala in cadrul aceleiasi institutii publice unde isi desfasoara activitatea f.p.? Va rog un raspuns argumentat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 30 Octombrie 2017
Este legala angajarea cu contract individual de munca (deci pe un post contractual) a functionarului public suspendat de drept, conform art.94, lit.„m”, în aceeasi institutie publica, dar la un alt compartiment?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Danaioana, utilizator
Legea 161/2003
Art. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

.....
Deci chiar daca are raportul de sv.suspendat, își menține calitatea de funcționar public. Am inteles ca nu poate avea o alta functie in cadrul institutiei, fie ea si contractuala. Dar ce se întamplă daca acest functionar participa la un concurs - indeplinind toate conditiile de participare - si este admis pt.ocuparea unui post contractual? Ce este de facut in aceasta situație? Repet, este vorba de aceeasi institutie. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept (art.56 alin.1 lit. (d) C.mun. : ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca, de la data la care nulitatea a fost constatata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva)
Functionarul public cu raportul de serviciu suspendat cf.art.94, lit.„m” in institutia x, ocupa in urma unui concurs, o functie contractuala, in aceeasi institutie x. I s-a adus la cunostinta faptul ca a intervenit situatia de incompatibilitate, insă refuza încetarea raporturilor de serviciu, să nu mai vorbim de contractul de muncă! Angajatorul ce soluții are in acest caz?

Alte discuții în legătură

Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de servici carmen_miron carmen_miron As vrea sa va supun atentiei o propunere si sa imi spuneti daca este posibila. Sunt angajata la o institutie din subordinea consiliului judetean pe functie ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de secretar comuna ghenciu ghenciu in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in ... (vezi toată discuția)