in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in cadrul primariei un alt post de consilier, gr. asistent. Se emite direct dispozitia de numire sau se da prima data dispozitie de vacantare a postului de consilier si dupa aceea dispozitia de numire secretar? Rog raspuns urgent!
Respectivul trebuie intai sa-si dea demisia din functia publica de executie, se emite dispopzitia de incetare a raportului de serviciu si abia apoi se emite dispozitia de numire pe functia publica de conducere de secretar al unitatii administrativ teritoriale.
conform art. 94 din legea nr. 161/2003, fp se afla in stare de incompatibilitate, pe care este obligat s-o rezolve in termen de 10 zile calendaristice, in caz contrar, raportul de serviciu al fp va inceta prin destituire in functia publica, in conformitate cu prevederile art.101 lit. b) din legea nr.188/1999. :)
Cine constata incompatibilitatea? Sunt functionar public si la noi s-a intamplat asa...era consilierul juridic al consiliului local , a avut concurs aranjat , eu am fost pe perioada determinata secretar(nu intruneam conditiile de vechime si nu am fost acceptata la concurs) . Dupa ce a luat concursul , in 3 zile si-a scris dispozitia de numire fara sa-si dea demisia din functia de consilier. Bineinteles ca nu am semnat dispozitia "pentru legalitate" dar de la Prefectura nu au respins-o...Verbal am facut cunoscut faptul ca este in incompatibilitate...am facut scris si la ANFP si mi-au raspuns ca vor veni sa verifice...au trecut doi ani de-atunci si...nimic...Ce mai e de facut?...In afara de a parasi Romania...
consilierul juridic angajat la consiliul local, nu are statut de functionar public, ci e angajat ca personal contractual, pe og35/2002, situatie in care, oricum devin incidente prevederile art. 94 din legea nr.161/2003. sesiza IN SCRIS institutia prefectului, ANFP si ANI.:)