avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numirea in functia de secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numirea in functia de secretar comuna

in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in cadrul primariei un alt post de consilier, gr. asistent. Se emite direct dispozitia de numire sau se da prima data dispozitie de vacantare a postului de consilier si dupa aceea dispozitia de numire secretar? Rog raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:37, 24 Aprilie 2012
Respectivul trebuie intai sa-si dea demisia din functia publica de executie, se emite dispopzitia de incetare a raportului de serviciu si abia apoi se emite dispozitia de numire pe functia publica de conducere de secretar al unitatii administrativ teritoriale.
Ce se intampla in cazul in care nu-si da demisia si este numit in functia de secretar?
conform art. 94 din legea nr. 161/2003, fp se afla in stare de incompatibilitate, pe care este obligat s-o rezolve in termen de 10 zile calendaristice, in caz contrar, raportul de serviciu al fp va inceta prin destituire in functia publica, in conformitate cu prevederile art.101 lit. b) din legea nr.188/1999. :)
Cine constata incompatibilitatea? Sunt functionar public si la noi s-a intamplat asa...era consilierul juridic al consiliului local , a avut concurs aranjat , eu am fost pe perioada determinata secretar(nu intruneam conditiile de vechime si nu am fost acceptata la concurs) . Dupa ce a luat concursul , in 3 zile si-a scris dispozitia de numire fara sa-si dea demisia din functia de consilier. Bineinteles ca nu am semnat dispozitia "pentru legalitate" dar de la Prefectura nu au respins-o...Verbal am facut cunoscut faptul ca este in incompatibilitate...am facut scris si la ANFP si mi-au raspuns ca vor veni sa verifice...au trecut doi ani de-atunci si...nimic...Ce mai e de facut?...In afara de a parasi Romania...
consilierul juridic angajat la consiliul local, nu are statut de functionar public, ci e angajat ca personal contractual, pe og35/2002, situatie in care, oricum devin incidente prevederile art. 94 din legea nr.161/2003. sesiza IN SCRIS institutia prefectului, ANFP si ANI.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public sau personal contractual? Danaioana Danaioana Buna dimineata, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Un functionar public doreste suspendarea functiei publice si ocuparea unui post contractual, din cadrul ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Situatii de incompatibilitate? ABANA ABANA O persoana incadrata in munca ,intr-o functie de conducere (sef serviciu ) in cadrul unei institutii subordonate Consiliului judetean : a. este considerat ... (vezi toată discuția)