avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public sau personal contractual?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public sau personal contractual?

Buna dimineata,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Un functionar public doreste suspendarea functiei publice si ocuparea unui post contractual, din cadrul aceleasi institutii, momentan vacant, pana la ocuparea acestuia prin concurs/examen.
Dupa parerea mea acest lucru nu se poate intampla decat daca se organizeaza concurs pt. ocuparea acestui post contractual, insa nu sunt sanse sa se intample acest lucru.
Mentionez ca atributiile ce i-ar reveni ca si personal contractual sunt cu totul altele decat cele avute ca si f.p.
Ce raspuns as putea da functionarului la solicitarea sa?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:20, 18 Aprilie 2012
Ca ar constitui o incompatibilitate faptul de a detine in acelasi timp o functie publica (chiar si cu raportul de serviciu suspendat) si a fi angajat cu contract individual de munca intr-o institutie publica.

Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitatilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei

ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice alta funcţie publica decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publica.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
dati-i atributiile aferente functiei contractuale, in fisa postului, prin decizie, apoi transformati postul din fp, in contractual.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public pe post contractual? Nemteanu Victoria Nemteanu Victoria BUNA ZIUA! POATE FI OCUPAT UN POST DE NATURA CONTRACTUALA RAMAS VACANT CA URMARE A ALEGERII INTR-O FUNCTIE DE DEMNITATE PUBLICA....DE CATRE UN FUNCTIONAR ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? Danaioana Danaioana Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii - personal contractual cu functionar public baza baza se poate ca intr-o primarie , inspectorul de protectie civila, fiind functionar public, poate sa detina si o functie contractuala, de referent cultural ( ... (vezi toată discuția)