avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare raport de servici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare raport de servici

As vrea sa va supun atentiei o propunere si sa imi spuneti daca este posibila.
Sunt angajata la o institutie din subordinea consiliului judetean pe functie publica de consilier juridic I asistent treapta 2. Voi putea fi promovata pe treapta I de salarizare in octombrie 2009 ajungand la imensul salar de incadrare de 866 lei #-o
Conform prevederilor art. 95 alin 2 din legea 188/1999 raportul de servici poate fi suspendat pana la 3 ani din initiativa functionarului, pentru un interes personal legitim, perioada in care institutia e obligata sa rezerve functia publica. E posibil sa imi suspend raportul de servici si in acelasi timp sa dau examen pe un post vacant de jurist angajat cu contract individual de munca in cadrul aceleasi institutii? - diferenta dintre salariul meu de incadrare actual si cel pe care l-as putea avea ca si consilier juridic contractual e enorma.
Astept opiniile voastre.

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu , utilizator 22:12, 25 Mai 2009
dupa parerea mea.cred ca este posibil.
Puteti participa la concurs si fara suspendarea raportului de serviciu.
stiu asta dar asa am sansa de a-mi mentine si functia publica pe o perioada de maxim 3 ani, interval in care poate se intampla totusi ceva cu legea asta unica a salarizarii, as putea reveni pe functia publica, desigur daca e mai avantajos din punct de vedere financiar.
Chiar daca va solicitati suspendarea raportul de serviciu pe aceasta perioada, exista posibilitatea sa va fie refuzata cererea pentru ca nu exista un interes legitim personal ... iar angajarea dvs in alta parte poate fi considerata o situtaie de incompatibilitate cu statutul de functionar public.
parerea mea este ca e o situatie de incompatibilitate clara. Dvs. nu va inceteaza raportul de serviciu, ci doar vi se suspenda. Conform legii nr. 161/2003 :
"ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic."
Dupa cum puteti observa si dvs., puteti presta alte activitati, in cazul in care a intervenit suspendarea, doar in situatia prevazuta la lit. b.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? radu_al radu_al Sunt functionar public intr-un serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii si de curand am castigat un concurs de manager al unei instituţii de cultura ... (vezi toată discuția)
Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Suspendarea din functia publica permite ocuparea altei functii publice? gl25mir gl25mir Daca in urma unei hotarari judecatoresi prin care o instanta locala ( curte de apel) a constatat nulitatea actului administrativ prin care s-a dispus ... (vezi toată discuția)