avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate?

Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o functie contractuala in cadrul aceleiasi institutii publice unde isi desfasoara activitatea f.p.? Va rog un raspuns argumentat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 77 al. 2 lit. j din Legea 188/199 constituie abatere disciplinară încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţii stabilite prin lege pentru funcţionarii publici.

Aşadar, potrivit legii, încălcarea dispoziţiilor privind incompatibilitaţile prevăzute de lege constituie abatere disciplinară, căruia îi sunt aplicabile dispoziţiile legii privind constatarea şi sancţionarea funcţionarilor publici prevăzute în Capitolul VIII - Sancţiunile disciplinare şi răspunderea funcţionarilor publici, din legea 188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de servici carmen_miron carmen_miron As vrea sa va supun atentiei o propunere si sa imi spuneti daca este posibila. Sunt angajata la o institutie din subordinea consiliului judetean pe functie ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de secretar comuna ghenciu ghenciu in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in ... (vezi toată discuția)