Din cate am observat, dosarul nu este al meu (apartine unuia din cele doua persoane cu la care am facut acea intermediere si din cate am inteles, ulterior unul din dansii a vandut cannabis si asa a fost prins); persoana care procura aceste substante la ora actuala nu se afla in tara, ba mai mult si-a intemeiat o familie in strainatate.
Va multumesc frumos pentru sfaturile acordate :).
as dori sa mai mentionez faptul ca am identificat persoana de la care cunostinta mea a procurat aceasta substanta (am vazut-o o singura data, dar am tinut minte cum arata); inclusiv, i-am spus anchetatorilor faptul ca la o discutie a mea cu aceasta cunostinta, acesta mi-a destainuit ca banuia ca individul aduce din Ungaria aceste substante si le-am mai zis si faptul cum am vazut eu ca transporta acest individ drogurile (cum am zis, am fost prezent la o intalnire dintre acestia, deci am vazut aceste lucruri); faptul ca am declarat aceste informatii pot reprezenta un factor agravant sau unul atenuant?
Inteleg faptul ca procurorii DIICOT nu sunt milostivi si sa va zic sincer, nici nu doresc sa scap fara cazier (ceea ce am facut este un pacat, iar acest cazier va fi etern prezent in viata mea ca sa ma bantuie); doar atata doresc sa stiu, daca prezint aceste declaratii, imi pot creste sansele de a demonstra faptul ca m-am inclus in societate, ca m-am remediat si ca nu am nevoie de pedeapsa cu executie?
De asemenea, aceste declaratii trebuiesc neaprat sa contina faptul pentru care le cer ?(pentru acest caz penal); nu as vrea ca seful meu actual sa afle de aceasta chestie, pentru ca imi este frica de consecinte (poate ar renunta la colaborarea cu mine din acest motiv, si de asta mi groaza)
in legatura cu a doua intrebare: sa iau legatura cu persoanele cu care am colaborat (la care am lucrat si la care lucrez in continuare), respectiv sa vorbesc si cu cei cu care am colaborat in decursul anului 2011 (am mai multe persoane cu care am facut colaborari pentru diferite lucruri legale: am inceput colaborari din 2011 cu un proiectant, respectiv cu o tipografie); sa includ referinte si de la profesori de facultate si de la cunostinte? daca da, aceste referinte trebuiesc sa precizeze pentru ce is cerute (adica sa le zic ca imi trebuie pentru acest caz?)
Inca nu stiu, dar nu cred ca nu voi fi judecat; in ciuda faptului ca am explicat ca doar am ajutat la acest lucru, fara a trage beneficii materiale, este considerat trafic; sper doar ca vor fi luate in considerare urmatoarele: nu am cazier anterior, iar in perioada 2011-2012 tot ce am facut era sa imi vad de lucru (lucrez) si sa ma ocup de educatia mea (sunt un student); considerati important sa imi adun referinte de la toti oamenii cu care am colaborat in aceasta perioada? daca da, referintele respective trebuie neaparat sa contina cauza solicitarii acestora (trebuie sa precizeze cei ce imi dau referinte faptul ca imi trebuie pentru acest caz)?
Din cate am inteles, la ora actuala am statut de invinuit (asta inseamna automat ca o sa fiu trimis in instanta?)Sunt in libertate si tin sa precizez fapta ca niciodata nu s-au gasit asupra mea asemenea substante (perioada a fost de 3 luni,Noiembrie 2010-Ianuarie 2011, dupa care am refuzat sa mai colaborez cu persoana respectiva); tot ce stiu despre mine sunt din declaratii,a mea respectiv al unuia din tinerii care a fost prins, iar eu am incercat sa le ofer cat mai multe informatii in legatura cu persoana care m-a implicat(inclusiv am identificat persoana)
La procuror m-am dus deja cu avocat si in continuare mi-am oferit colaborarea mea completa in acest caz.
Am oferit toate datele pe care le-am tinut minte, avand in vedere faptul ca acest lucru s-a intamplat acum aproape un an si jumatate. Am colaborat cu anchetatorii, dand acestora mai multe informatii referitoare la persoana pe care o cunosc.
Multumesc pentru acest raspuns.Ati putea va rog sa imi oferiti o opinie si in legatura cu a doua mea postare?
Buna ziua, numele meu este Remus si am o intrebare la care as dori sa primesc un raspuns cat mai urgent posibil. In finalul anului 2010 o cunostinta de a mea m-a implicat intr-un trafic de cannabis (perioada fiind noiembrie 2010- ianuarie 2011);
am fost destul de stupid ca sa o ajut sa dea aproximativ 80 de g in aceasta perioada la 2 indivizi (am aflat ulterior ca unul din ei avea 17 ani). Nu am antecedente legale, nu am primit la viata mea o amenda, de atunci tot ce fac este sa lucrez si sa ma pregatesc de lucrarea de licenta, pe care o am in aceasta vara. As dori sa subliniez ca nu am tras beneficii financiare in urma acestui fapt. Deja am fost audiat, si acum astept urmatoarele etape din acest caz (am aparator). As dori sa aflu ce mi se poate intampla. As dori sa mentionez ca in afara de declaratii, nu au alte dovezi impotriva mea, iar am declarat tot ce mi-am amintit eu despre acest caz.
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai urgent posibil.
As avea si eu o intrebare daca se poate: sunt cercetat intr-un caz care a avut loc acum un an jumate, iar, din pacate, eu nu mi-am mai amintit perioada exacta in care fapta a fost comisa (eu am declarat perioada de august - octombrie, dar, dupa ce m-am gandit mai bine am realizat ca am gresit si ca perioada de timp a fost in realitate Noiembrie - Ianuarie ). Declaratia mea este deja data si la procuror, dar as dori sa imi corectez aceasta gresala. Credeti ca pot sa remediez aceasta problema fara repercusiuni majore?