avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de cannabis

Buna ziua, numele meu este Remus si am o intrebare la care as dori sa primesc un raspuns cat mai urgent posibil. In finalul anului 2010 o cunostinta de a mea m-a implicat intr-un trafic de cannabis (perioada fiind noiembrie 2010- ianuarie 2011);
am fost destul de stupid ca sa o ajut sa dea aproximativ 80 de g in aceasta perioada la 2 indivizi (am aflat ulterior ca unul din ei avea 17 ani). Nu am antecedente legale, nu am primit la viata mea o amenda, de atunci tot ce fac este sa lucrez si sa ma pregatesc de lucrarea de licenta, pe care o am in aceasta vara. As dori sa subliniez ca nu am tras beneficii financiare in urma acestui fapt. Deja am fost audiat, si acum astept urmatoarele etape din acest caz (am aparator). As dori sa aflu ce mi se poate intampla. As dori sa mentionez ca in afara de declaratii, nu au alte dovezi impotriva mea, iar am declarat tot ce mi-am amintit eu despre acest caz.
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai urgent posibil.
m aindoiesc ca nu au alte dovezi. ati fost cu avocat la audiere? oricum in faza asta nu va pun toate dovezile la dispozitie ca nu-s obligati. daca aveti avocat acesta poate face cerere si poate lua parte la audierile celorlaltor parti implicate. si la alte activitati de cercetare ca asistent. problema e grava. traficul de droguri este o infractiune care se ped cu inchisoare. puteti sa va ameliorati situatia dand toate datele le care le cunoasteti colaborand cu anchetatorii. nu te cheama nimeni la audiere doar ca x a zis despre y ca a vandut droguri. o chestie ca asta iti rateaza viitorul.
Am oferit toate datele pe care le-am tinut minte, avand in vedere faptul ca acest lucru s-a intamplat acum aproape un an si jumatate. Am colaborat cu anchetatorii, dand acestora mai multe informatii referitoare la persoana pe care o cunosc.
Era bine sa colaborati dupa ce vorbeati cu un avocat.

Este greu de spus ce se va intampla fara ca avocatul sa mearga la dosar si la procuror si sa se informeze in mod preliminar.

Puteti fi trimis in judecata si sa primiti o pedeapsa cu suspendare sau cu executare ( dupa cum va aprecia instanta ) sau sa deveniti martor in proces.
In general avocatii discuta cu procurorii despre aceste aspecte.
Este foarte greu de spus in cazul dvs. ce gandeste procurorul fara a se merge acolo...
La procuror m-am dus deja cu avocat si in continuare mi-am oferit colaborarea mea completa in acest caz.
Si ce se va intampla?
Va trimite in judecata sau va aplica amenda administrativa?

Alte discuții în legătură

Dosar penal Emanuela1806 Emanuela1806 Buna ziua, Daca intr un caz penal de trafic de droguri (doar cannabis), in prima instanta tinand cont ca inculpatul si a asumat vina, a colaborat, este la ... (vezi toată discuția)
Greseala din trecut Adrian1998 Adrian1998 Buna ziua! Ma numesc Adrian si am 19 ani. In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din ... (vezi toată discuția)
Consumul de cannabis. (urgent! maine merg la cluj pt. interogare) IonutQ IonutQ Buna ziua, Problema e in felul urmator. O persoana ce vindea cannabis a fost prinsa de catre autoritati, eu am fost chemat ieri sa dau o declaratie pentru ca ... (vezi toată discuția)