avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Greseala din trecut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Greseala din trecut

Buna ziua!

Ma numesc Adrian si am 19 ani.

In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din Bucuresti.

Dupa ce am mers la sectie si am urmat procedura dictata de jandarmi(declaratie,poze),mi s-a spus ca imi va fi comunicata data la care sa ma prezint la DIICOT pentru declaratia finala prin telefon.Deocamdata nu am primit nici un apel.

Cat de necesar este un avocat? Exista posibilitatea ca dosarul sa fie inchis din moment ce nu am primit nici un semn de peste 12 luni?


Nu stiu exact ce alte detalii sa mai ofer, apreciez daca sunt intrebat.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Adrian1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian1998 , utilizator 13:08, 5 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru contribuție!

Preocuparile mele principale sunt daca risc detenție în penitenciar și dacă un avocat mă poate ajuta sa ies din asta fara dosar penal.
Daca la 19 ani considerati ca aveti un trecut si mai ales si tumultos... Poate scapati mai usor daca nu aveati impliniti 18 ani anul trecut in iulie si cu ajutorul unui avocat. Din moment ce ati dat declaratie sigur veti fi chemat. Ramane sa ii convingeti ca era pt consum propriu si nu pt vanzare.
Adrian1998 a scris:

Mulțumesc pentru contribuție!

Preocuparile mele principale sunt daca risc detenție în penitenciar și dacă un avocat mă poate ajuta sa ies din asta fara dosar penal.



Dosarul penal nu poate disparea.
Problema care va intereseaza depinde de antecedentele pe care le aveti.
Avocatul se poate descurca si sa se lamureasca la fata locului in functie si de ce3a ce are procurorul la dosar.

Veti fi citat pentru audiere.
Avocatul va poate fi de un real folos si de ajutor in toate privintele dar acesta trebuie sa stie foarte bine ce are de facut in functie de toate aspectele care se pot ivi cu ocazia audierii.

Sa nu angajati avocat care vrea sa nu dati declaratie.
In astfel de cazuri este rau daca se refuza darea declaratiei.
Nu exista risc pentru o pedeapsa cu inchisoarea, daca se retine ca au fost pentru consum propriu si nu aveti antecedente.
Situatia reala o stiti doar dvs. Ce anume a mai fost gasit la perchezitie (grinder, foite, cantar ), daca exista persoane care au declarat sau or sa declare ceva.
Cantitatea nu este mica, motiv pt care sunt sanse foarte mici pentru amanarea aplicarii pedepsei.
Cum vi s-a spus si mai sus, este posibil sa vi se propuna incheierea unui acord de recunoastere, dar pana acolo mai sunt si alte proceduri (inculparea,luarea unei noi declaratii, probabil evaluarea de catre Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, asteptara analizelor de laborator pentru determinarea THC, CBD)

Ce ar putea sa vi se propuna este fie o amenda penala de cateva mii de lei sau o condamnarea de cateva luni cu suspendarea executarii. Dar orice alte solutii sunt posibile.
Pe langa amenda penala or sa mai fie si cheltuielile de judecata intre 1500-2500. Numai analizele de laborator sunt in jur de 1000

De avocat oricum o sa aveti nevoie la incheierea acordului de recunoastere.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Prins cu droguri din greseala de politie vally89 vally89 Buna ziua, acum cateva luni iesisem afara dintr-un club si aveam asupra mea 2 plicuri de praf, pana in 0,25 grame ambele cumparate de la un tigan in trecere, ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis Blaga Miahil Blaga Miahil Intr o seara de samabata am fost prin cu un grinder cu canabis (max0,5) foițe , filtre pentru tabacco și suna de 470 de lei la mine in urma unei razii intr ... (vezi toată discuția)