avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu droguri din greseala de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu droguri din greseala de politie

Buna ziua, acum cateva luni iesisem afara dintr-un club si aveam asupra mea 2 plicuri de praf, pana in 0,25 grame ambele cumparate de la un tigan in trecere, cand m-am uitat sa vad ce e acolo o patrula de politie ce isi facea rondul prin zona m a vazut,m a perchezitionat, mi-a luat plicurile si m a dus la sectie, am colaborat cu ei, le am zis de la cine le-am luat,ca nu l am mai vazut niciodata, au scris totul pe declaratie, au zis ca trimit dosarul mai departe si voi fi sunat de catre cineva,intre timp le-am explicat ca eu lucrez in strainatate si peste cateva zile am avion inapoi in anglia,ei mi-au zis ca nu e nici o problema, pot pleca, si voi fi suant.
Peste aprox o luna un domn m-a sunat si mi-a cerut sa ne vedem sa clarificam situatia, i-am explicat ca sunt plecat, ca am anuntat ca plec iar el mi a spus cu prima ocazie cand vin in tara sa sun la un nr de telefon pe care mi l-a dat el.
Am sunat dupa 3 saptamani dupa ce am primit telefonul de la ei si i-am spus ca ma intorc intr-o luna acasa (l-am intrebat ce trebuie sa fac si cat e necesar sa stau acasa ca sa imi pot cumpara bilet de avion dus-intors,mi-a raspuns, o zi, si ca imi pot lua dus intors).
Ce se poate intampla? Nu am mai avut probleme asemanatoare, a fost prima data si atunci m-au prins.
Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 22 Martie 2015
Buna ziua....lucratorii de politie au intocmit un dosar penal in baza legii 143/2000 si ati fost incadrat la"detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu"....mai departe dosarul se indreapta catre lucratorii de la BCCOB(Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti),care lucreaza cu procurorii de la DICOT....cel care va sunat lucreaza la dosarul dvs si doreste sa lamureasca anumite aspecte....un aspect ar fi sa-i furnizati mai multe informatii despre cei care vindeau drogurile si in felul acesta sa COOPERATI....mai departe dosarul dvs va ajunge la procuror si pt inceput riscati o amenda(ca este prima abatere banuiesc ;) ) si o sa fiti proprietarul unui NUP.......o sa fiti bagat int-o baza de date la care au acces si politistii din Anglia.....in lege exista pedeapsa cu inchisoarea si pentru cei care detin droguri pt consum,nu numai pt traficanti!.....succes....cu respect.
Pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, in cazul dvs. cumpararea, detinerea drogurilor de risc, in functie de substanta detinuta, riscati o pedeapsa cu inchisoarea intre 3 si 15 ani. Daca drogurile au fost cumparate pentru consum propriu, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 5 ani.
Legea 143/2000
ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
ART. 14
Nu se pedepseşte persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 9 şi care, mai înainte de a fi începută urmărirea penală, denunţă autorităţilor participarea sa la comiterea infracţiunii, contribuind astfel la identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului sau a celorlalţi participanţi.
ART. 15
Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 9, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
ART. 19
(1) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
(2) În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în termen de 5 zile de la primirea acestuia, procurorul dispune, cu acordul consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
ART. 20
(1) Dacă, până în momentul pronunţării hotărârii, inculpatul menţionat la art. 19 respectă protocolul programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa de judecată poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 80, respectiv art. 83 din Codul penal.
(2) Nerespectarea, pe durata termenului de supraveghere, a programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri atrage în mod corespunzător aplicarea dispoziţiilor art. 88 alin. (1) din Codul penal.
Nu am inteles despre ce praf este vorba.

Daca este vorba doar de consum va puteti intoarce in Anglia insa ar fi bine sa aveti si avocat cand mergeti la audiere.
La audiere se pot discuta anumite aspecte si e bine sa fie prezent si avocatul deoarece in caz contrar poate fi necesar sa mai reveniti in Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins de poliția rutieră cu aproximativ 1.5 g canabis pentru consum propriu. la ce să mă aștept, cum va decurge ancheta penală? calafeteanu viorel calafeteanu viorel Buna seara dragii mei Domni... ma tot gandesc la ce fel de intrebari imi va pune procurorul , eu fiind prins de politia rutiera la un control de rutina cu ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal inamiu inamiu Subiect: Noul cod penal Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri oana1707 oana1707 Buna ziua! Iubitul meu este acuzat de trafic de droguri (marijuana; cumpara de altcineva si a vindea cantitati mici pana in cateva grame).Noi am rupt legatura ... (vezi toată discuția)