Buna seara dragii mei Domni...
ma tot gandesc la ce fel de intrebari imi va pune procurorul , eu fiind prins de politia rutiera la un control de rutina cu aproximativ 1.5g cannabis(pt consum propriu)..este prima fapta. nu am mai avut niciun contact cu politia pana acum.
O sa fiti citat de catre DIICOT dupa ce vor ajunge rezultatele expertizei. Daca substanta gasita asupra dvs este drog, organul de up dipune ca up sa se efectueze in continuare si fata de dvs, moment de la care capatati calitatea de suspect. Daca este vb doar de detinerea de droguri pentru consum propriu, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii prevazute de art. 4 din Legea 143/2000.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Erati la volan?Nu v-au si testat antidrog?