avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins de poliția rutieră cu aproximativ 1.5 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins de poliția rutieră cu aproximativ 1.5 g canabis pentru consum propriu. La ce să mă aștept, cum va decurge ancheta penală?

Buna seara dragii mei Domni...
ma tot gandesc la ce fel de intrebari imi va pune procurorul , eu fiind prins de politia rutiera la un control de rutina cu aproximativ 1.5g cannabis(pt consum propriu)..este prima fapta. nu am mai avut niciun contact cu politia pana acum.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa fiti citat de catre DIICOT dupa ce vor ajunge rezultatele expertizei. Daca substanta gasita asupra dvs este drog, organul de up dipune ca up sa se efectueze in continuare si fata de dvs, moment de la care capatati calitatea de suspect. Daca este vb doar de detinerea de droguri pentru consum propriu, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii prevazute de art. 4 din Legea 143/2000.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Erati la volan?Nu v-au si testat antidrog?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu ați consumat în timp ce va aflati la volan este bine.
Pe procuror o sa il intereseze în primul rand de unde ati cumparat.
nu am fost la volan si nici nu m-au testat.
Nu am inteles in ce conditii v-au controlat cei de la rutiera, erati pe locul din dreapta, probabil.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. care pot fi consecințele? viorel mihai viorel mihai La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra ... (vezi toată discuția)
Prins cu iarba in masina Mircea Moraru Mircea Moraru Buna seara, Asta vara prin august, am fost prins cu o cantitate f mica de iarba(cam cat dimensiunea unei fise de 1ban)si pe langa mai erau si niste seminte ... (vezi toată discuția)
Consum de marijuana visanelena07 visanelena07 Baiatul meu a fumat o tigara cu marijuana ( doar consum propriu) si a fost prins de jandarmi si dus la sectia de politie si ia fost luata o declaratie El a ... (vezi toată discuția)