avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu iarba in masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu iarba in masina

Buna seara,
Asta vara prin august, am fost prins cu o cantitate f mica de iarba(cam cat dimensiunea unei fise de 1ban)si pe langa mai erau si niste seminte cam 12 bucati si un maruntitor care avea urme de iarba pe el.Nu eram participant la trafic, ma pregateam sa imi desfac bicicleta pliabila din portbagaj, era 1 noaptea si au venit direct la mine fara sa se prezinte, gen ce ai in buzunare, spuneau ca au vazut ca aruncasem jointu, perchezitie in buzunare, dupa care au inceput sa caute in masina si au gasit ceea ce am mentionat mai sus. Mers la sectie, dat declaratie, cum au procedat agentii ce au gasit de unde o am?(o aveam de la 2 francezi din 2Mai), imi dadusera cu tot cu semintele acelea,semnat declaratia... jicnit de colegii de sectie.impachetat si sigilat dovezile cu declaratia. Trimise la diicot, si sunat dupa 5 luni de diicot, sa ma prezint dupa o saptamana de cand am fost sunat. Intrebarile mele sunt: 1. Aveau drept de perchezitie agentii?
2.cat de grav e dpdv legislativ?
3.ce ar trebui sa fac?
4. Sa merg cu un avocat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:57, 6 Ianuarie 2018
În cazul infracţiunilor flagrante, au dreptul de a face percheziţii corporale sau ale vehiculelor.
Daca v-au citat, au primit rezultatul expertizei care confirma ca substanta pe care au gasit-o este drog.
Dupa ce primesc aceasta confirmare, organul de up dispune ca up sa se efectueze in continuare si fata de dvs, moment de la care ati capatat calitatea de suspect.
Daca sunteti doar consumator, probabil v-au acuzat de savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Mai trebuie sa stiti ca, in cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Aveti dreptul sa va angajati avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor judiciare.
Cu semințele imi pare sa fie problema mai mare.
Mergeți cu avocat ca sa fiti apărat foarte bine dar vedeti sa fie activ avocatul la procuror si nu doar sa va însoțească si atat.
Pot exista probleme si daca avocatul nu încearcă să le rezolve rapid, problemele dvs. penale se pot agrava.
12 seminte puteau însemna 12 plantute...
Adică se poate considera ca urma sa va luati avant tare...daca înțelegeți...
Dacă au venit si la sigur problemele pot fi mari...
Este bine sa vorbiti cu avocatul cu câteva zile înainte de audiere sau chiar mai repede ca va pot chema la audiere a doua zi după ce va citează telefonic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu iarba in masina Mircea Moraru Mircea Moraru Buna seara, Asta vara prin august, am fost prins cu o cantitate f mica de iarba(cam cat dimensiunea unei fise de 1ban)si pe langa mai erau si niste seminte ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. care pot fi consecințele? viorel mihai viorel mihai La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra ... (vezi toată discuția)
Acuzat de detinere de droguri dupa 4 ani Ghhh Ghhh Buna ziua, in urma cu 4 ani am fost prins de un echipaj Diicot ce erau sub acoperire, care au efectuat un control asupra mea si in masina au gasit candidatea ... (vezi toată discuția)