avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri

Buna ziua! Iubitul meu este acuzat de trafic de droguri (marijuana; cumpara de altcineva si a vindea cantitati mici pana in cateva grame).Noi am rupt legatura in urma cu doua luni pt ca se stia ca poate sa fie suspectat si sa se ajunga aici.Recent ne am intalnit si am aflat si de acest lucru si e posibil sa ne mai intalnim.Acum are telefonul ascultat si noi avem conversatii multe dinainte de aceasta pauza .Intrebarea mea este eu pot luata la intrebari pt ca il cunosc? Pt a se afla mai multe informati? Eu nu am vandut nimic si nici nu am fost langa el cand vindea. Doar am consumat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
oana1707, utilizator
Cel mai recent răspuns: oana1707 , utilizator 01:53, 29 Iulie 2014
Puteti fi citata pentru a fi audiata in calitate de martor daca nu aveti alta implicatie in cauza.
Recitind mesajul dvs., este posibil sa fiti solicitata a da declaratii si in privinta afirmatiei care a incheiat postarea: "Doar am consumat".

Art. 2 din Legea nr.143/2000
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Cred ca s-ar incadra mai bine aici, daca imi permiteti :)
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani.

Mi trebuie sa stiti si urmatoarele:
ART. 19^1*)
(1) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
(2) După primirea raportului de evaluare, întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în baza expertizei medico-legale în termen de 5 zile, procurorul dispune, cu acordul învinuitului sau inculpatului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
(3) Dacă împotriva învinuitului sau inculpatului s-a luat măsura arestării preventive, aceasta poate fi revocată sau înlocuită cu altă măsură preventivă.
(4) În toate cazurile, urmărirea penală este continuată potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală.
#CIN
*) Conform art. 2 din Legea nr. 522/2004 (#M3), prevederile art. 19^1 intră în vigoare la data intrării în vigoare a noului Cod penal.

#M3
ART. 19^2*)
(1) Dacă, până în momentul pronunţării hotărârii, inculpatul respectă protocolul programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa de judecată poate să nu aplice nici o pedeapsă acestuia sau să amâne aplicarea pedepsei.
(2) În cazul în care amână aplicarea pedepsei, instanţa stabileşte în cuprinsul hotărârii data la care urmează să se pronunţe asupra pedepsei, interval de timp care nu poate fi mai mare de 2 ani, corelat cu durata programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
(3) Intervalul de timp dintre momentul pronunţării hotărârii şi data stabilită de instanţă, potrivit alin. (2), constituie perioadă de probă pentru inculpat.
(4) Pentru învinuitul sau inculpatul care refuză includerea într-un program integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, se aplică dispoziţiile Codului penal şi ale Codului de procedură penală.
(5) Dacă în perioada de probă inculpatul a respectat programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa poate să nu aplice nici o pedeapsă.
(6) Dacă inculpatul nu respectă programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa poate să amâne încă o dată aplicarea pedepsei, pentru acelaşi termen, şi reincluderea în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri sau să aplice pedeapsa prevăzută de lege.
#CIN
*) Conform art. 2 din Legea nr. 522/2004 (#M3), prevederile art. 19^2 intră în vigoare la data intrării în vigoare a noului Cod penal.
Iar in calitate de martor in cazul in care nu se afla ca am consumat,am altceva ce sa patesc?
Trebuie sa intelegeti ca in Romania, consumul de substante interzise se pedepseste.

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc diana1_andra diana1_andra Se va schimba ceva de la 1 februarie la traficul de droguri sau va ramane la fel? (vezi toată discuția)
Noul cod penal inamiu inamiu Subiect: Noul cod penal Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 ... (vezi toată discuția)
Prins cu droguri din greseala de politie vally89 vally89 Buna ziua, acum cateva luni iesisem afara dintr-un club si aveam asupra mea 2 plicuri de praf, pana in 0,25 grame ambele cumparate de la un tigan in trecere, ... (vezi toată discuția)