avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie gresita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie gresita

As avea si eu o intrebare daca se poate: sunt cercetat intr-un caz care a avut loc acum un an jumate, iar, din pacate, eu nu mi-am mai amintit perioada exacta in care fapta a fost comisa (eu am declarat perioada de august - octombrie, dar, dupa ce m-am gandit mai bine am realizat ca am gresit si ca perioada de timp a fost in realitate Noiembrie - Ianuarie ). Declaratia mea este deja data si la procuror, dar as dori sa imi corectez aceasta gresala. Credeti ca pot sa remediez aceasta problema fara repercusiuni majore?
Cel mai recent răspuns: ContSters252675 , utilizator 10:07, 17 Mai 2012
Eu cred ca nu vor fi probleme, puteti face rectificarea, intrucat, scopul procesului penal este aflarea adevarului, iar momentul , data savarsirii faptei ar putea fi desoebit de importanta. Nu puteti sa fiti acuzat de nimic daca spuneti adevarul, daca insa veti incerca sa va schimbati declaratia cu scopul de a ingreuna mersul procesului, furnizand date nereale, ar putea fi unele probleme. .Tineti cont si de faptul ca declaratiile invinuitului si inculpatului sunt avute in vedere la solutionarea dosarului, prin coroborare cu celelalte probe existente in dosar. Astfel, daca declaratia dvs. va contrazice celelalte probe, nu va fi in regula. Daca prima declaratie a dvs. se pliaza mai bine pe celelalte probe, atunci pot aparea probleme. Deci cel mai bine ar fi sa spuneti adevarul.

Conform art. 73 alin 4 , Cod procedura penala:
Dacă învinuitul sau inculpatul revine asupra vreuneia din declaraţiile sale sau are de făcut completări, rectificări sau precizări, acestea se consemnează şi se semnează în condiţiile arătate în prezentul articol.
Multumesc pentru acest raspuns.Ati putea va rog sa imi oferiti o opinie si in legatura cu a doua mea postare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)
Declaratie invinuit bukinst bukinst Poate un invinuit aflat in cercetare prealabila, dupa ce i s-a adus la cunostinta invinuirea sa-si redacteza declaratia acasa si sa o prezinte apoi organului ... (vezi toată discuția)
Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)