avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate dragos_m_olteanu

Activitate dragos_m_olteanu

Cum se calculeaza impozitul pe cladire in cazul in care la domiciliu, respectiv apartament, detin sediul social al unei firme, dar nu-mi desfasor activitatea in acel loc. mentionez ca-mi desfasor activitatea in piata. In acest caz cladirea in care locuiesc se considera mixta?
Poate nu am fost destul de explicit in ceea ce priveste intrebarea. Un contribuabil PF sau PJ, dobandeste un mijloc de transport in ianuarie 2016 si-l instraineaza in cursul aceluiasi an 2016, . Conform art.471 , alin 2 din Legea 227/2015, acesta plateste impozit incepand cu anul 2017.
"(2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.
"Alin 4 din aceeasi Lege prevede: "În cazul radierii din circulaţie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal în a cărui rază teritorială de competenţă îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data radierii, şi încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor."
Este interpretabil. Conform alin.1 contribuabilul care dobandeste plateste impozit incepand cu anul 2017, iar aliniatul 4 spune ca inceteaza sa mai plateasca impozit incepand cu data de 1 ianuarie 2017.
INTREBARE: UN CONTRIBUABIL PF SAU PJ, PLATESTE IMPOZIT PENTRU IN ANUL FISCAL 2016, PENTRU UN MIJLOC DE TRANSPORT DOBANDIT SI INSTRAINAT IN CURSUL ANULUI 2016? CUM SE INTERPRETEAZA CELE DOUA PARAGRAFE?
lEGEA 227/2015
ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
Raspuns: DA, PLATITI IMPOZIT AFERENT MIJLOCULUI DE TRANSPORT PENTRU TOT ANUL 2016.
]Articolul 471 din Legea 227/2015 prevede
ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

(2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.
(4) În cazul radierii din circulaţie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal în a cărui rază teritorială de competenţă îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data radierii, şi încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

Intrebare: Persoana care dobandeste un miljloc de transport in timpul anului fiscal 2016 si o vinde in acelasi an, respective 2016, datoreaza impozit pentru acel mijloc de transport? Sunt primarii care incaseaza impozit pentru tot anul, iar altele deloc. Cum se interpreteaza cele 2 paragrafe de lege? Va multumesc.
Din ce stiu eu prin constitutie sunt garantate anumite drepturi, printre care dreptul de a alege, a fi ales, dreptul la munca, libera circulatie, etc. Prin acest refuz consider ca s-au incalcat flagrant aceste drepturi.
Buna ziua,
La o primarie anume s-a depus o cerere pentru eliberare adeverinta in vederea eliberarii unei carti de identitate.
Aceasta nu i s-a eliberat pe motiv ca la rolul la care se gaseste persoana respectiva exista restante la impozit si amenzi neplatite. Insa niciuna dintre ele pe numele solicitantului de adeverinta. Unele pe numele tatalui, altele pe ale fratelui. Aceasta adeverinta pentru eliberarea CI era necesara ulterior pentru angajare.
Intrebarea care se pune : este legal a se refuza eliberarea acestei adeverinte. In cazul unui raspuns afirmativ in baza carei Legi.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am cumparat recent de la un dealer masini un autoturism. La administratia locala mi s-a cerut Certificat fiscal pentru firma de la care am achizitionat autoturismul , desi acesta este considerat fond de marfa.
Este necesar acest CERTIFICAT FISCAL pt inregistrarea acestuia la primaria de care apartin?
Va multumesc.
Am solicitat acest lucru la CEZ cat si la OPC. Dup[a cum v-am spus am primit raspuns favorabil. Insa refuza sa opereze in calculator. Imi vin facturi cu rest de plata, care contin cele doua taxe debransare-rebransare. Sun sa cer lamuriri. Mi se spune. Asta e de plata. Atat vad in calculator.
Poate numai pe calea justitiei, altfel nu vad cum ii pot "obliga" sa puna in practica ceea ce mi-au scris in raspunsul la solicitare.
Multumesc!
M-am gandit si la asta. dar pana la Dumnezeu te mananca sfintii!