avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz eliberare adeverinta eliberare CI.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz eliberare adeverinta eliberare CI.

Buna ziua,
La o primarie anume s-a depus o cerere pentru eliberare adeverinta in vederea eliberarii unei carti de identitate.
Aceasta nu i s-a eliberat pe motiv ca la rolul la care se gaseste persoana respectiva exista restante la impozit si amenzi neplatite. Insa niciuna dintre ele pe numele solicitantului de adeverinta. Unele pe numele tatalui, altele pe ale fratelui. Aceasta adeverinta pentru eliberarea CI era necesara ulterior pentru angajare.
Intrebarea care se pune : este legal a se refuza eliberarea acestei adeverinte. In cazul unui raspuns afirmativ in baza carei Legi.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: dragos_m_olteanu , utilizator 14:17, 10 Septembrie 2013
Nu, e un abuz. Depuneti o cerere oficiala in scris, luati numar, motivati pt ce va trebuie adeverinta.
Din ce stiu eu prin constitutie sunt garantate anumite drepturi, printre care dreptul de a alege, a fi ales, dreptul la munca, libera circulatie, etc. Prin acest refuz consider ca s-au incalcat flagrant aceste drepturi.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
dragos_m_olteanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)
Ci expirat, conditionare eliberare adeverinta de plata impozitelor radu_caia radu_caia Buna seara,am si eu o problema,parintilor mei le-a expirat CI si pentru reinoire au nevoie de adeverinta de rol,datorita faptului ca au impozitul neplatit si ... (vezi toată discuția)
Functionarii de la taxe si impozite refuza eliberarea unei adeverinte necesara pt schimbarea cartii de identitate bliana bliana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: varului meu i-a expirat cartea de identitate si s-a adresat celor de la taxe si impozite locale, pentru ... (vezi toată discuția)