avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditionare eliberare adeverinta venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditionare eliberare adeverinta venit

Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor.

Dar eliberarea unei adeverinte de venit pentru o persoana fara venit in vederea obtinerii calitatii de co-asigurat poate fi conditionata de achitarea restantelor la impozit ul pe casa/masina sau a amenzilor de circulatie neplatite?

Exista vreun temei legal ptr. refuz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 15 Aprilie 2015
Nu exista un temei legal dar Primariile procedeaza asa pentru a constrange contribuabilul sa-si plataesca debitele.
Eu inteleg punctul de vedere al primariei dar ptr recuperarea debitelor au la dispozitie alt mijloc de constrangere cum ar fi notificarea cu executarea silita sau chiar executarea silita.

Ma intereseaza cum trebuie "pusa" problema la organul fiscal care se impotriveste eliberarii adeverintei respective.

Adica sa nu te duci cu scandal ci cu "vorba buna" subliniind ilegalitatea in cazul refuzului, "va rog sa imi eliberati adeverinta de venit ptr ca nu aveti temei legal prin care sa imi refuzati cererea chiar daca am debite la fisc!" .

E buna formularea?:)

Aceasta adeverinta unde trebuie ceruta, la directia taxe si impozite din cadrul primariei sau la administratia fiscala? Ma cam depasesc denumirile astea:(, ori sunt acelasi lucru?
dacă nu există temei legal se poate sesiza parchetul pentru abuz în serviciu contra intereselor personale ??
Nu mai exista infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor personale .

Actualul Cod penal prevede la art.297 abuzul în serviciu. Astfel:
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face cu functionari care refuza indeplinirea sarcinilor de serviciu? ContSters362885 ContSters362885 Fiti amabili, spuneti-mi si mie ce se poate face cu functionarii primariei care refuza indeplinirea sarcinilor de serviciu? Am reclamat la primar, degeaba. ... (vezi toată discuția)
Termen expirat ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Care este termenul de comunicare a raspunsului adresat Primarului , pentru decontarea navetei ? Au trecut peste 40 de zile ... (vezi toată discuția)
Abuzul in serviciu elenamarta elenamarta Am văzut pe calalele tv, că există persoane invinuite de abuz în serviciu. Întrebări: 1. În ce articol din CP se încadrează această ... (vezi toată discuția)