avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face cu functionari care refuza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face cu functionari care refuza indeplinirea sarcinilor de serviciu?

Fiti amabili, spuneti-mi si mie ce se poate face cu functionarii primariei care refuza indeplinirea sarcinilor de serviciu?
Am reclamat la primar, degeaba. Asa e peste tot in tara, nu fac exceptie ei.
Exista un model pe undeva de cerere de chemare in judecata functionari publici?
Pot da in judecata primaria sau pe functionarul pus sa faca asta si care refuza?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 24 Iunie 2015
Puteti depune plangere penala pentru abuz in serviciu.

Codul penal
Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act
sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen expirat ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Care este termenul de comunicare a raspunsului adresat Primarului , pentru decontarea navetei ? Au trecut peste 40 de zile ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Poltistul poate fi acuzat de abuz in serviciu? GeorgeQ GeorgeQ Pot fi acuzati politistii de abuz in serviciu, daca in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplinesc un act sau il îndeplinesc in mod defectuos? (vezi toată discuția)