avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate LaurPopa

Activitate LaurPopa

Discuție salarizare
Buna ziua! Sunt bibliotecar de 22 de ani si din 2013 mi-au fost acceptate studiile superioare, in consecinta sunt bibliotecar cu studii superioare. Ma puteti ajuta sa inteleg ce grila de salarizare trebuie aplicata? Mentionez ca am un salariu net de 1085 de lei. Unii dintre colegii mei, vorbesc de alte biblioteci, desi au studii medii, sunt mai bine platiti decat mine. As dori sa ma indrumati si sa-mi explicati ce trebuie sa vorbesc cu cei de la personal, cum trebuie aplicata legea in cazul meu. Functionarii din primarie, publici si contractuali - asa cum sunt si eu-au beneficiat de ord.20/2016, insa nu si eu.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Subordonare biblioteca
Asadar hotararea de consiliu e mai potenta (daca mi se permite exprimarea) decat o lege? Nu pot face nimic in acest sens?
Răspuns la discuția Subordonare biblioteca
Am inteles ca mai sunt astfel de situatii in tara, de aceea intreb daca mai exista ceva in plus sau orice credeti ca ma poate ajuta.
Buna ziua! Sunt bibliotecar si ieri am aflat ca primarul vrea sa subordoneze biblioteca, casei de cultura pt ca cea care este acolo nu poate avea functia de director, ci de referent principal, din pricina ca are doar un subordonat si jumatate. Cum pot contracara aceasta hotarare? Stiu ca in legea bibliotecilor scrie clar ca biblioteca este subordonata consiliului local si bibliotecii judetene, insa nu stiu daca va tine cont, probabil va da o hot. de consiliu. As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu ceva in plus, ceva care se adauga legii bibliotecilor si o face mai puternica.
Nu a dat niciun rezultat, iar noi, locatarii, am incercat si astfel de variante. Insa, atunci cand ei au deschis acea societate, noi nu eram constituiti in asociatie de locatari. E adevarat, ca au o lista de semnaturi (asa cum spuneam mai sus, una dintre ele falsificata), insa acum noi suntem constituiti in asociatie de locatari si, cred, ca ar trebui sa aiba un contract acord cu noi. Asa este?
Unul dintre membrii asociatiei a refuzat sa-i semneze, atunci cand a infiintat societatea, el semnand in locul proprietarului. Cel in cauza afland ca i s-a falsificat semnatura a luat legatura cu patronul si a intocmit un act notarial prin care cel care a comis actul ilegal se obliga sa zugraveasca pe casa scarii, astfel, cel inselat nu a mai depus reclamatie. Nici pana astazi nu a onorat acea intelegere. In conditiile date, ce trebuie facut?
Daca noi, ca asociatie de proprietari, strangem semnaturi precum ca nu ne mai dorim o societate comerciala la parterul blocului, ci sa se pastreze destinatia initiala, nu este de ajuns?
Ne confruntam cu o problema si nu stim exact unde sa aflam raspunsul, asadar apelam la cunostintele dvs pt a ne lamuri. Acum 6 ani am semnat, toti locatarii (mai putin unul), ca la parterul blocului nostru, intr-o garsoniera, sa se deschida o societate comerciala. De atunci ne confruntam cu o multime de probleme: benefeciarii serviciilor acestei societati confunda casa scarii cu toaleta publica, ba proprietarul garsonierii si a societatii vrea sa taie 4 braduti din fata blocului pe motiv ca nu e destul de vizibila firma, etc. Cum putem sa desfiintam aceasta societate si conform carei legi? Care sunt pasii care trebuiesc facuti, in cazul in care se poate desfiinta?