As dori sa import bijuterii din metale pretioase din Turcia, si nu stiu ce taxe se platesc. Recent, in 2017 sau 2018, s-a modificat legea privind acest timp de import dar nu gasesc informatia dorita.
Din ce imi dau seama ar fi: TVA, taxe vamale (desi s.ar putea sa existe un acord UE-Turcia si sa nu se mai plateasca) si taxele de marca la ANPC?
Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar este o prezenta semipermanenta, dar diferenta la intretinere este mult mai mare, este de 1 milion. Oricum totul este destul de discutabil deoarece in restul zilelor nu sta nimeni in casa (2-3 zile/saptamana), iar consumul de gaze, de exemplu este oricum zero.
Am inaintat asociatiei o informare oficiala cerand sa se modifice numarul persoanelor luate in calcul la intretinere insa fara rezultat. In acest moment as vrea sa ma adresez unei institutii/organizatii care poate verifica situatia si care sa poata da un raspuns tuturor. Stiti cui sa ma adresez?
La ultima intretinere au fost trecute 2 persoane (in loc de 1) in calculul acesteia pe baza unei declaratii scrise si semnate de catre vecini. Intradevar vine cineva in vizita (3-4 zile intr-o saptamana) doar, fara a ramane peste noapte. Din cate stiu legislatia prevede ca o persoana sa locuiasca mai mult de 15 nopti inainte de a lua in calcul un nou locatar. Stiti cum pot rezolva acest lucru, carei autoritati sa ma adresez, eventual recomandati sa-i dau in judecata? Sincer, este un abuz destul de mare si simt ca nu am cum sa lupt cu acesti oameni.