La ultima intretinere au fost trecute 2 persoane (in loc de 1) in calculul acesteia pe baza unei declaratii scrise si semnate de catre vecini. Intradevar vine cineva in vizita (3-4 zile intr-o saptamana) doar, fara a ramane peste noapte. Din cate stiu legislatia prevede ca o persoana sa locuiasca mai mult de 15 nopti inainte de a lua in calcul un nou locatar. Stiti cum pot rezolva acest lucru, carei autoritati sa ma adresez, eventual recomandati sa-i dau in judecata? Sincer, este un abuz destul de mare si simt ca nu am cum sa lupt cu acesti oameni.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedinle acesteia
Pentru solutionare , sesizati oficial presedintele de asociatie,expuneti concret situatia in care in apartament domiciliaza numai o persoana.solicitand rectificarea evidentelor
In temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 formulati contestatie la lista de plata ,in termen de 10 zile de la afisare acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspuna la contestatie in termen de 7 zile
@ralux
In lege este vorba despre "locuire", nu dormit peste noapte. In timpul cat dorm oamenii nici nu consuma, nici nu fac gunoi.
Daca persoana care vine 3-4 zile pe saptamana la dv. peste zi se cheama ca sunteti doi oameni inr-o locuinta si ca acest lucru se intampla cam jumatate de luna, daca nu si mai bine.
Deci persoana care va viziteaza ar putea sa participe cu 15 - 20 lei maxim pe luna, cat inseamna o persoana in plus la intretinere. Nu-i chiar o avere.
Va spun asta deoarece din mesajul dv. nu reiese ca ar fi un musafir ocazional, ci are totusi o prezenta in bloc semipermanenta.
Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar este o prezenta semipermanenta, dar diferenta la intretinere este mult mai mare, este de 1 milion. Oricum totul este destul de discutabil deoarece in restul zilelor nu sta nimeni in casa (2-3 zile/saptamana), iar consumul de gaze, de exemplu este oricum zero.
Am inaintat asociatiei o informare oficiala cerand sa se modifice numarul persoanelor luate in calcul la intretinere insa fara rezultat. In acest moment as vrea sa ma adresez unei institutii/organizatii care poate verifica situatia si care sa poata da un raspuns tuturor. Stiti cui sa ma adresez?