avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiadedu

Activitate laurentiadedu

Răspuns la discuția Mostenire, uzufruct
Multumesc pentru raspunsuri. Da, cei doi copii au obligatia de intretinere a bunicii. Matusa poate vinde casa dobandita(cea de la parinti care face obiectul discutiei) in timpul casatoriei fara sa faca succesiune? Sotul ei mai are si el frati si nepoti.
Bunica are 3 copii casatoriti(doua fete si un baiat).Bunicul a decedat si s-a facut succesiunea unde s-a stabilit ca o fata sa ia pamantul extravilan si ceilalti doi casa care se compune din doua corpuri de casa si terenul aferent acesteia. Acestia au drept de proprietare nud, bunica fiind uzufractara. Problema e ca ginerele bunicii a murit si aceasta fata este si ea bolnava si nu poate avea grija de batrana ba din contra are ea nevoie de ajutor. Cum poate deveni numai baiatul batranei nud proprietar asupra ambelor corpuri de casa ramanand in grija sa batrana si sora?Mentionez ca cealalta fata nu ridica nici o pretentie.
Sa inteleg ca rudele matusii nu pot ataca acest act dupa decesul acesteia? Eu raman proprietar pur si simplu dupa aceea sau trebuie sa mai fac acte succesorale?
Multumesc!
Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un contract intre ei ca soti) si acum este unic proprietar. Dansa mai are un frate si o sora care au copii la randul lor. Fiind foarte bolnava(aproape imobilizata la pat)eu m-am ocupat de ingrijirea ei.Vrea sa vanda apartamentul si sa cumpere altul mai aproape de mine sa o pot ingriji permanent(acum ma duc la cateva zile)si sa imi ramana mie dupa moartea ei. Care este modalitatea de rezolvare a situatiei? Sa nu ma trezesc cu ceilalti ca vin la mostenire dupa moartea ei.Exista vre-un act care sa nu fie atacat dupa? E bine sa cumpar noul apartament pe numele meu cu drept de uzufruct al matusii sau sa cumpar pe numele ei si sa-mi faca donatie ulterior?
Multumesc!

In acest moment nu mai sunt bani dar trebuie sa mai intre altii. In lege scrie ca nu pot fi folositi decat pentru imbunatatiri dar data fiind situatia actuala?
Presedintele nu vrea sa mai ia nici o decizie acum. Face sedinte de bloc la 3-4 zile.
Multumesc!
Administratora este angajata cu conventie civila si nu are garantie depusa.Asociatia a depus plangere penala.Furnizorii au confirmat datoriile dar noi nu avem documente justificative deoarece nu a predat actele din ultimii 2 ani.Cum se poate institui sechestru asupra bunurilor administratorei in conditiile in care sotul acesteia afirma ca apartamentul este ipotecat?

Am uitat sa intreb daca putem folosi banii proveniti din chirii pentru plata utilitatilor si daca da in ce conditii?
Fac parte dintr-o asociatie de 88 ap intr-un singur bloc din Buzau. Pana in 10.05.2012 toti locatarii credeau ca nu avem probleme dar un telefon dat de catre cenzor unui fost presedinte de bloc a scos la iveala multe nereguli. Avem datorii la furnizori de 100 000 RON , banii proveniti din chiria unei antene(30 000ron) nu mai sunt in cont, fondul de rulment(8 700ron) nu mai este si din listele afisate cu intretinerea nu reiese ca sunt datorii decat de la 7 familii cu sume mici(~2 500ron in total). Administratora s-a internat intr-un spital de neuropsihiatrie si la sedinta de bloc nu a stiut sa spuna ce a facut cu banii iar actele asociatiei le-a predat vrac(intr-un sac amestecate cu alte documente personale) fara nici o evidenta si in nicio ordine, fara acte din anul 2012 afirmand ca le mai cauta, ca nu stie unde sunt. Presedintele de asociatie afirma ca nu a stiut de aceste nereguli dar cand am mers la furnizori acestia il anuntasera din februarie si a mers cu administratora sa faca reesalonari.Cenzorul este plecat din localitate.
Cum putem sa ne recuperam banii si cine se face raspunzator de aceasta situatie? Putem sa facem plangere penala si impotriva cui? Cine trebuie sa faca plangerea penala si daca se platesc taxe sau cheltuieli de judecata?
Multumesc!