avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate limo

Activitate limo

buna ziua,

va rog frumoas sa ma ajutati cu un calcul al concediului prenatal in care ma aflu de o luna, pentru ca mi se pare ca ceva s-a gresit la mine la serviciu; datele sunt urmatoarele : venitul net pe ultimele 6 luni e 1510 ( reprezentat de indemnizatie crestere primul copil - nu am inclus alocatia de 200 lei pentru ca am inteles ca nu se ia in calcul)
eu am primit pentru luna mai de 22 zile, o suma de 1100 lei, ( mi s-au tras pentru pensie 234 lei si deduceri personale 250 lei....puteti verifica, va rog, daca este corect?

multumesc frumos!
Răspuns la discuția penalitati pentru termoficare
Pai administratia imi calculeaza o penalitate lunara de aproximativ 650 de lei pe luna. Urmatoarea luna trece penalitatea la restanta, astfel incit suma restantelor creste lunar, iar penalitatile le trec separat, 650 lei, fara sa le insumeze cu cele anterioare.

Asa bine am explicat ca nici eu nu inteleg. Am 2600 lei restanta. Luna asta ma penalizeaza cu 650 lei. Luna vii toare imi apare restanta 3250 lei si restanta 655. Si apoi, peste inca o luna, restanta 3905 lei si penalizari 660 lei. poate acum sint ceva mai clar. In acest mod genial de calcul, penalitatile nu ajung niciodata la valoarea restantelor, desi baza restantei e aceeasi, 2600, eu platindu-mi lunar cheltuielile. Multumesc oricum pentru mesaje.

nu am studii de specialitate ca sa pot spune ceva, dar traducerea mea la ce se mai afirma mai sus, ca "penalitatile nu pot depasi suma datorata" ar insemna ca penalitatile nu ar trebui sa depaseasca suma de 2 600. sau gresesc?
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o restanta rezultata din refuzul de plata al cotei privind incalzirea in iarna 2010-2011 (impartirea acestei facturii de termoficare nu s-a facut in conformitate cu expertiza solicitata regiei de termoficare). Acum am centrala, blocul debransindu-se total de la sistemul centralizat de incalzire, imi platesc cotele la zi, dar datoria de 2 600 lei rezultata exclusiv din cota de incalzire si apa calda in 2010-2011 acumuleaza lunar penalitati de 650 lei, ajungind acum la aproape 10 000 lei.
Ce trebuie sa fac? (nu ma sfatuiti sa platesc cei 2 600 lei, asta vreau sa o clarific in istanta). multumesc