avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati pentru termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati pentru termoficare

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o restanta rezultata din refuzul de plata al cotei privind incalzirea in iarna 2010-2011 (impartirea acestei facturii de termoficare nu s-a facut in conformitate cu expertiza solicitata regiei de termoficare). Acum am centrala, blocul debransindu-se total de la sistemul centralizat de incalzire, imi platesc cotele la zi, dar datoria de 2 600 lei rezultata exclusiv din cota de incalzire si apa calda in 2010-2011 acumuleaza lunar penalitati de 650 lei, ajungind acum la aproape 10 000 lei.
Ce trebuie sa fac? (nu ma sfatuiti sa platesc cei 2 600 lei, asta vreau sa o clarific in istanta). multumesc
Penalitatile nu pot depasi suma datorata. Cum ati ajuns la 10.000 de lei pentru o datorie de 2600 lei?
Puteti solicita efectuarea unei expertize contabile extrajudiciare, l acare sa participe si reprezentanti ai asociatiei.
In baza concluziilor acesteia solicitati reprezentantilor asociatiei sa tina seama de aceasta expertiza.
Pai administratia imi calculeaza o penalitate lunara de aproximativ 650 de lei pe luna. Urmatoarea luna trece penalitatea la restanta, astfel incit suma restantelor creste lunar, iar penalitatile le trec separat, 650 lei, fara sa le insumeze cu cele anterioare.

Asa bine am explicat ca nici eu nu inteleg. Am 2600 lei restanta. Luna asta ma penalizeaza cu 650 lei. Luna vii toare imi apare restanta 3250 lei si restanta 655. Si apoi, peste inca o luna, restanta 3905 lei si penalizari 660 lei. poate acum sint ceva mai clar. In acest mod genial de calcul, penalitatile nu ajung niciodata la valoarea restantelor, desi baza restantei e aceeasi, 2600, eu platindu-mi lunar cheltuielile. Multumesc oricum pentru mesaje.

nu am studii de specialitate ca sa pot spune ceva, dar traducerea mea la ce se mai afirma mai sus, ca "penalitatile nu pot depasi suma datorata" ar insemna ca penalitatile nu ar trebui sa depaseasca suma de 2 600. sau gresesc?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Adriantot, moderator
Daca aveti o datorie principala de 2600 lei, penalizarile nu pot depasi 2600 lei. De asemenea, penalitatile nu pot depasi 0,2% pe zi si se aplica doar din a 30-a zi de la scadenta.
Ceva nu e in regula la calculul respectiv.....adica penalizarea soldului restant este adaugata la soldul restant si luna urmatoare aplica penalizare la suma rezultata ? Pai asta inseamna ca practic se aplica penalizare la penalizare !
Eu stiu asa : luna asta soldul este X, iar penalizarea este calculata pentru acest X.
Daca nu se plateste nici luna urmatoare, soldul restant devine X+Y, iar penalizarea se calculeaza pentru acest X+Y.
Cat datoreaza proprietarul asociatiei ? (X+Y)+penalizarea !
Gresesc undeva ? Rog specialistii sa ne lumineze, please !

Alte discuții în legătură

Penalitati dan61 dan61 Buna seara,as dori sa va intreb cum se calculeaza penalizarile unui restantier in cazul in care valoarea acestora a depasit valoarea restantei (0.2% pe zi ) (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea indy indy Buna ziua! Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere! La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se ... (vezi toată discuția)