avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere pe luna mai mare decat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea

Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere!
La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se calculeaza maximul posibil de ei stiut din toata suma si gata.. penalizarea!
Luna asta am la intretinere aproximativ 150 lei iar penalizarea este de 175 lei!
Total datorat cu cele de mai sus am 2300 lei aproximativ!
de 2 luni platesc cate 400 lei pe luna si nu scap de suma asta de 2300 lei!
Pe langa faptul ca nu mi se pare normal sa fie penalizarea mai mare decat intretinerea nici modul de calcul nu cred ca este normal!
Am incercat sa le propun o intelegere prin care ei sa opreasca penalizarile iar eu sa ma oblig sa platesc esalonat dar nu au vrut!
Problema este ca nu am mai mult de 400 lei pe luna pentru intretinere iar in ritmul asta nu fac decat sa le platesc penalizarile iar suma tot creste!
Ce ma sfatuiti?
Mai am si un bebe mic!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:50, 20 Aprilie 2011
Trebuie sa platiti restanta pentru ca penalizarile cresc p[rogresiv odata cu suma restanta. Nu conteaza cat aveti de plata in luna respectiva. Penalizarea se aplica lunar la suma totala restanta (2300 x30 zile x 6%).In luna urmatoare penalizarea va fi : (2300 +intretinerea urmatoare )x 30 zile x 6% s.a.m.d.
Realizati 1 efort financiar si achitati restanta pentru a nu mai exista sume mai vechi de 45 de zile de la care sa se aplice penalitati
Pentru lamurirea situatiei in temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007,solicitati presedintelui de asociatie sa precizeze si sa va prezinte procentul de penalizare aplicat si temeiul legal al acestuia
Nu exista legal,posibilitatea unei intelegeri de oprire penalitati,in conditiile in care detineti restante
Nu aveti fond de rulment?
Buna seara!
Eu am inteles ca trebuie sa platesc!
Problema mea este ca intretinerea pe luna este de 150 lei iar restul pana la aproape 400 lei reprezinta penalizarea!
Nu am cum sa platesc mai mult de 400 lei pe luna!
Nu se poate face nimic pentru a se sista penalizarile macar?
Mai este cava: eu stiam ca se calculeaza penalizari doar la intretinerea neachitata nu si la penalizari! 2300 reprezinta penalizarile acumulate plus intretinerea neachitata!
In conditiile in care detineti restante vechi ,la acelea se aplica in continuare penalitati pana la data achitarii
Este corect ca penalizarea sa fie la valoarea mentionata in conditiile in care penalizarea este aplicata asupra unei restante acumulate pe parcursul mai multor luni
Se aplica penalizari la intreaga restanta acumulata
In temeiul art 12 A c) si d) din HG nr 12588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva cuantumului valorii impuse la intretinere in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere;presedintele asociatiei de proprietari are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
X-( sunt absolut revoltat si indignat de modul cum prezentati dv. colegi de forum cu pretentii, modul de calcul a penalitatilor!!!!!
PENALITAILE NU SE CALCULEAZA CU BAZA IN LANT , PENALITATILE NU POT DEPASI BAZA, INCASAREA CREANTELOR SE FACE IN ORDINE CRONOLOGICA A ACESTORA INTII BAZA / PENALITATEA AFERENTA LUNII CEA MAI VECHE orice alt mod de incasare e un abuz provocat de prostie sau de viclenie.
@indy
Legea prevede ca de la data afisarii listei de plata exista o perioada (15 zile) pina cind datoria este scadenta. Dupa aceea mai sunt 30 de zile nepurtatoare de penalitati. Dupa aceea adica incepind cu a 46 zi pentru fiecare zi de intirziiere se percepe o penalitate de 0,2% pe zi pina cind suma penalitatilor este cel mult egala cu baza.
Solicita in scris de la presedintele asociatiei o situatie centralizata cu datele privind sumele restante. Incearca sa calculezi singura (daca nu te ajut eu da-mi un mesaj in privat) Penalizare = [baza*(nr de zile intirziere - 45)*0,2/100]
Esti in drept sa reclami la primarie abuzul comis de administrator si presedinte , si de asemenea te poti adresa instantei.


Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)