avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere pe luna mai mare decat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea

Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere!
La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se calculeaza maximul posibil de ei stiut din toata suma si gata.. penalizarea!
Luna asta am la intretinere aproximativ 150 lei iar penalizarea este de 175 lei!
Total datorat cu cele de mai sus am 2300 lei aproximativ!
de 2 luni platesc cate 400 lei pe luna si nu scap de suma asta de 2300 lei!
Pe langa faptul ca nu mi se pare normal sa fie penalizarea mai mare decat intretinerea nici modul de calcul nu cred ca este normal!
Am incercat sa le propun o intelegere prin care ei sa opreasca penalizarile iar eu sa ma oblig sa platesc esalonat dar nu au vrut!
Problema este ca nu am mai mult de 400 lei pe luna pentru intretinere iar in ritmul asta nu fac decat sa le platesc penalizarile iar suma tot creste!
Ce ma sfatuiti?
Mai am si un bebe mic!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:50, 20 Aprilie 2011
Din punctul meu de vedere, acest tip de penalizari "in lant" avantajeaza restantierul, pentru ca daca plateste pana la afisarea listei urmatoare nu i se mai calculeaza deloc penalizare pentru zilele de intarziere de dupa afisarea listei pentru restantele "istorice".
Singura greseala care se poate face este aceea ca restantele sa fie atat de vechi incat sa se ajunga sa se depaseasca valoarea intretinerii, ca si penalizare, dar asta s-ar intampla dupa 17 luni de neplata a unei sume, iar daca responsabilii asociatiei nu fac nimic atata timp sa recupereze banii, inseamna ca sunt acolo degeaba.
la calculul penalitatilor in lant, prin aplicarea gresita a formulelor, se calculeaza penalitati la penalitati. aveti un exemplu de astfel de calcul chiar in acest topic. :stunned:
Nu, pentru ca din restante se scad restantele la penalizari.
elga50 a scris:

Nu, pentru ca din restante se scad restantele la penalizari.


Cine scade restantele si penalizarile?
Soldul meu initial (de la inceputul anului) reprezinta rezultatul cumularii intretinerii si penalizarilor aferente calculate "in lant" MINUS platile mele haotice si din nefericire insuficiente!
Sa nu aveti impresia ca sunt mandru de toate cele!
Cel tarziu vineri voi face in asa fel incat sa postez fisa 2010 si 2011!
Nu am deschis acest topic pentru a ma judeca ci pentru a cere un sfat!
Vreau sa iau cea mai buna decizie tinand cont de toate aspectele!
A fost o discutie intre mine si @br_nicku cu privire la modul de calcul al penalizarilor.
Deci nu m-am referit direct la ceea ce se vede pe liste in dreptul apartamentului dv.

Nu stiu de ce spuneti ca va judeca cineva. V-ati expus problema pe forum si aici se exprima cine doreste. Asta trebuie sa v-o asumati!
Noi nu va cunoastem, asa ca nu vad de ce v-am judeca noi, doar va spunem de ce nu va mai reveniti din restante sau cum ar fi bine sa faceti. Decizia va apartine!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)