avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere pe luna mai mare decat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea

Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere!
La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se calculeaza maximul posibil de ei stiut din toata suma si gata.. penalizarea!
Luna asta am la intretinere aproximativ 150 lei iar penalizarea este de 175 lei!
Total datorat cu cele de mai sus am 2300 lei aproximativ!
de 2 luni platesc cate 400 lei pe luna si nu scap de suma asta de 2300 lei!
Pe langa faptul ca nu mi se pare normal sa fie penalizarea mai mare decat intretinerea nici modul de calcul nu cred ca este normal!
Am incercat sa le propun o intelegere prin care ei sa opreasca penalizarile iar eu sa ma oblig sa platesc esalonat dar nu au vrut!
Problema este ca nu am mai mult de 400 lei pe luna pentru intretinere iar in ritmul asta nu fac decat sa le platesc penalizarile iar suma tot creste!
Ce ma sfatuiti?
Mai am si un bebe mic!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:50, 20 Aprilie 2011
@cazacuioana
Daca tot ne dati o formula de calcul, macar dati-ne-o corect.
Ori inmultiti baza cu 6% si atat, ori inmultiti baza cu nr. de zile si apoi cu 0,2%, ca acesta este procentul pe zi, nu 6% (asta e pe o luna).

@br_nicku
Calmati-va si nu va mai revoltati pe colegii de forum! :) Raspundeti asa cum stiti dv. celui care intreaba, incercand sa nu mai folositi agresivitati de limbaj si lasati in seama moderatorilor aprecierile! Va rog!
Dv. aveti dreptate, aratand modul cum se calculeaza penalizarile, dar nu vad de unde stiti care este algoritmul lor si ce elemente iau in calcul la penalizari .... si cum incaseaza ei ceea ce se plateste de locatari?
Modul de calcul al penalizarilor "in lant" cum spuneti dv. nu este gresit deloc, ci este folosit ca metoda rapida de calcul, cu conditia ca el sa fie corect pus in formula si in final rezultatul celor doua metode este aproximativ acelasi.
Locatarul care ajunge la asemenea restante trebuie mai intai sa si le achite si apoi sa ceara administratorului algoritmul de calcul si recalcularea penalizarilor. Adica...fiecare cu drepturi, dar si cu obligatii.... Abuzul nu este numai de o parte!

@indi, dv. stiti ceva, cum ca penalizarile nu pot fi mai mari decat cota de intretinere, .... dar aceasta se refera la cota de intretinere la care sunt calculate.
Suma de 175 lei pe care o aveti afisata in fiecare luna pe lista (si care poate creste lunar) este o suma de penalizari aplicate fiecarei luni din trecut pe care dv. nu apucati sa o achitati daca veti plati sume foarte mici in raport cu intreaga restanta.
Pe de alta parte spuneti ca acele restante sunt penalizari neachitate din trecut.
Mergeti la administratie si documentati-va exact despre ce fel de restante este vorba si apoi reveniti si lamuri-ne si pe noi. La penalizari nu se aplica penalizari. Asta e sigur!
Dar noi aici nu stim cum vi s-au incasat dv. la asociatie ce plateati, cand plateati, cote, penalizari, cote si penalizari.....
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
elga50, moderator
indy a scris:

2300 reprezinta penalizarile acumulate plus intretinerea neachitata!

Din cei 2300 lei cat reprezinta cheltuielile restante si cat penalizarile?
In fiecare luna pe lista de plata se afiseaza penalizarile acumulate in lunile din urma si penalizarile calculate pentru ultimele 30 de zile. Nu se calculeaza penalizari pe lista proaspata aferente cheltuielilor de intretinere din luna curenta. De aceea nu are sens sa comparam costul intretinerii pe ultima luna cu penalizarile afisate, pentru ca penalizarile sunt aferente restantelor si nu intretinerii din ultima luna.
Buna ziua!
Am revenit!
Pana sa ajung la administrator sa intreb eu va spun urmatoarele:
Acum 1 an si aproximativ 6 luni am avut o problema cu munca (a mers prost de tot)!
Am o ipoteca substantiala si un bebe care pe atunci avea 6 luni!
Ca tanar insuratel care a considerat ca prioritar este ca bebe sa aiba tot ceea ce ii trebuie (si nu sunt putine), putinul castigat de mine si sotie (din alocatia pentru cresterea copilului) a fost repartizat catre dragul nostru copil si ipoteca!
Cand am tras linie ..... gataaa! Ioc banuti!
Am mai dat destul de putin odata la cateva luni!
Acum la inceputul anului total restanta a fost de 2000 lei !
Intretinerea a fost in medie pe luna 180 lei!
De atunci am platit 800 lei si am tot acum total datorat 2300 lei!
VOI REVENI CU DETALII DACA CONSIDERATI CA ESTE CAZUL!
revin cu o completare!
Scriu mai jos ceea ce scrie pe o copie a "fisei de cont pentru operatiuni diverse" pe care apare 31.12.2010 - 31-03-2011:
sold initial: 1760.14
22.01.2011 lista decembrie = 155.32 intretinere + 105.61 restanta = sold 2012.07
21.02.2011 incasare - 200 lei = sold 1821.07
23.02.2011 lista ianuarie = 185.95 intretinere + 109.26 restanta = sold 2116.28
28.02.2011 incasare 200 lei = sold 1916.28
18.03.2011 lista februarie = 264.95 intretinere + 114.98 restanta = sold 2296.21
31.03.2011 incasare 200 lei = sold 2096.21
restul pana la zi nu il mai am!
Voi reveni!
Pai normal ca dv. nu scapati de restanta daca platiti numai 200 lei care inseamna uneori un pic mai mult decat intretinerea curenta, alteori chiar mai putin decat aceasta, vorbesc ca valoare.
Chiar daca administratorul scade cea mai veche restanta cu o parte din penalizarile ei, nu veti ajunge sa scapati de restanta pentru ca se invechesc ultimele noi cote si devin si ele penalizabile.

Plati sume mai mari si o sa ajungeti sa scapati si de restante...

Interventie moderator
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Daca nu vi s-a raspuns la un mesaj, editati-l, folosind butonul Editeaza
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)