Pentru ocuparea unui post de administrator financiar la un liceu este obligatoriu ca acel candidat sa aibe examen de master in domeniul financiar contabil?
In conditiile de ocupare a postului se cere sa aibe studii economice superioare, vechimeminim 3 ani, apoi, la conditii specifice se cere si examen de master. In L.1/2011 nu se spune nimic de master.Este legal sa se ingradeasca dreptul de a participa la concurs a persoanelor care au absolvit o facultate de 5 ani in domeniul financiar contabil si nu au master? Va rog raspundeti cat de repede!
Somatia este emisa ,,in baza prevederilor art 40 din OG 11/96, aprobata prin L.108/96 cu modificarile si completarile ulterioare''(dar si aceasta lege e abrogata). Si nu am nicio confirmare de primire si nu este publicat nimic pe site. Si nici nu am vreo chitanta sau factura sau ce o mai trebui ca sa stiu cat mai am de plata si ce am platit pana acum. Si totusi, apa potabila e taxa locala? Eu nu am avut cu primaria nici un contract de furnizare a apei potabile
Multumesc pentru raspuns.
Somatia intrerupe prescriptia? Eu n-am platit acele ,,alte taxe'' , am primit o somatie, mi s-a trimis la locul de munca o adresa de infiintare a popririi in baza unui titlu executoriu conform OG 11/96 despre care stiu ca e abrogata.Acel titlu executoriu nu mi-a fost comunicat, m-am trezit ca-mi retine din salariu.(in oct 2011) .La primarie au zis ca mi-au trimis somatie in februarie 2011 dar eu nu am primit. Acum mi-au dat o copie dupa acea somatie, in baza aceleiasi OG.Daca toate aceste acte sunt facute in baza unei legi deja abrogate sunt obligata sa platesc?
Alte taxe(asa scrie in somatie):apa,gunoi,paza,pompieri sunt creante fiscale?Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 5 ani(art 131 Cpr. fisc..) sau in 3(art405C.pr. civ.)?
Stiu art 131 C.proc fiscala dar contabila primariei sustine ca mi-au trimis somatii si atunci se intrerupe prescriptia .Dar daca somatia e trimisa in baza unei legi abrogate, mai produce efecte juridice?
In oct. 2011 am primit o somatie neinsotita de titlu executoriu, in care nu sunt trecute creantele accesorii, denumirea creditoarei si care este facuta in baza OG11/96 despre care stiu ca e abrogata. Ulterior secretara scolii a primit un titlu executoriu si o adresa de poprire(care mie nu mi-au fost comunicate) in baza aceleiasi legisi mi-a retinut din salariu, pana acum, 2000 lei.N-am zis nimic deoarece sunt constienta ca trebuie sa platesc dar pana acumn-am primit nici o ''hartie'' ca sa stiu unde s-au dus banii si ce mai am de platit. Cum procedez?in plus apar pe somatie ''alte taxe''(gunoi,PSI,paza,apa).Acestea sunt creante fiscale sau nefiscale?Se prescriu in 3 ani sau in 5?Apa(furnizare) este taxa locala? Nu am avut nici un contract de furnizare a apei potabile cu primaria pana in 2010 cand cons local a infiintat o.firma de apa si canalizare si de atunci platesc in fiecare luna? sunt obligata sa platesc apa anterior anului 2010?