Alte taxe(asa scrie in somatie):apa,gunoi,paza,pompieri sunt creante fiscale?Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 5 ani(art 131 Cpr. fisc..) sau in 3(art405C.pr. civ.)?
Creantele fiscale sunt cele datorate bugetului general consolidat al statului.Acestea au termen de prescripie 5 ani.
Ceea ce d-voastra enumerati sunt datorii catre furnizori.
De cine este emisa somatia ?
Daca somatia este emisa de furnizori, asa cum v-a spus si @adolfina pop, nu sunt creante fiscale dar daca este emisa de autoritatea locala (primarie) atunci sunt creante fiscale si se datoreaza bugetului local.
Multumesc pentru raspuns.
Somatia intrerupe prescriptia? Eu n-am platit acele ,,alte taxe'' , am primit o somatie, mi s-a trimis la locul de munca o adresa de infiintare a popririi in baza unui titlu executoriu conform OG 11/96 despre care stiu ca e abrogata.Acel titlu executoriu nu mi-a fost comunicat, m-am trezit ca-mi retine din salariu.(in oct 2011) .La primarie au zis ca mi-au trimis somatie in februarie 2011 dar eu nu am primit. Acum mi-au dat o copie dupa acea somatie, in baza aceleiasi OG.Daca toate aceste acte sunt facute in baza unei legi deja abrogate sunt obligata sa platesc?
Termenul de prescriptie poate fi intrerupt si prin plata voluntara, somatie. Au procedat corect punand poprire pe salariu pt debitele dvs restante, incorect este faptul ca nu v-au comunicat somatia, trebuie sa va arate confirmarea de primire cum ca v-au comunicat, sau ca a fost publicata pe site-ul primariei, astea sunt procedurile acum. Dvs enumerati o lege abrogata, dar somatia este emisa in baza OG 92/2003, actualizat?
Somatia este emisa ,,in baza prevederilor art 40 din OG 11/96, aprobata prin L.108/96 cu modificarile si completarile ulterioare''(dar si aceasta lege e abrogata). Si nu am nicio confirmare de primire si nu este publicat nimic pe site. Si nici nu am vreo chitanta sau factura sau ce o mai trebui ca sa stiu cat mai am de plata si ce am platit pana acum. Si totusi, apa potabila e taxa locala? Eu nu am avut cu primaria nici un contract de furnizare a apei potabile
Titlu executoriu
titi77
buna ziua ! va rog sa ma sfatuiti incotro sa ma indrept. in anul 2008 socrul meu semneaza fara sa stie ce semneaza la pimaria din com. pirgaresti un contract ... (vezi toată discuția)