avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

buna ziua ! va rog sa ma sfatuiti incotro sa ma indrept. in anul 2008 socrul meu semneaza fara sa stie ce semneaza la pimaria din com. pirgaresti un contract de furnizare a apei potabile( apa potabila nu este furnizata de nici o socitate ci este apa captata de oamenii din sat de la un izvor, izvor care nu se afla in prorietatea primariei)datorita faptului ca nu suntem racordati de operatorul de apa nu ne-am instalat apometru dar primaria pentru asi recupera pierderile ne-au pus la plata (contracrul de apa este intocnit ca furnizor de apa: Primaria pirgaresti )emitand un titlu executoriu de 496 ron .tin sa precizez ca din 20.10.2009 prorietarul s-a schimbat .din A.I. in A. C. dar debitul e tot pe A.I. Sfatuiti-ma cum pot eu rezolva aceasta problema pentru ca in cadrul primariei suntem persoane "obraznice pentru ca punem la indoiala corectitudine functionarilor de buna credinta" ma intreb apa care curge (surplusul de apa ) cine o va plati? multumesc !
Cel mai recent răspuns: titi77 , utilizator 11:18, 21 Mai 2010
Aspectele mentionate sunt in parte greu inteligibile,deoarece contractul furnizare utilitati ,legal nu poate fi incheiat,decat de regia acreditata,care din spusele dvs nu este primaria
Titularul contractului nu a fost citat sa se prezinte la judecarea cauzei ,unde s-a pronutat hotararea care a fost ulterior investita cu titlu executoriu?
In baza documentelor,consultati avocat ,care poate sa precizeze masurile , actele si etapele necesare de parcurs pentru solutionare,in favoarea dvs
Multumesc de sfat. Titularul contractului nici somatie nu i s-a trimis darmite titlu executoriu.
sa fim seriosi, probabil primaria aia cu functionari corecti si de buna credinta, da' isteti ca o bujie, or fi emis vreo somatie de plata, fara sa-si dea seama ca le-ar trebui ceva serviciu ( al consiliului local si nu al primariei) , taxa speciala, regulament de incasare a taxei, si alte daravele....
din ce stiu io, judecatorii instantelor din romania, sunt indeobste intregi la minte....si nu cred ca vreo instanta sa fi emis vreo hotarare prin care sa-i oblige la plata, afara doar daca lucrurile nu stau asa cum a aratat userul nostru :)
eu refuz sa cred ca primaria a emis o somatie chiar asa fara sa existe in spate un serviciu, hotarare de consiliu, taxa , etc. Rog pe dl Titi sa ne prezinte putin mai pe larg cel putin prevederile contractului incheiat de tata-socru si ale "titlului executoriu" primit daca nu detine si alte documente ca sa ne dumirim si noi si sa putem "delibera"
am inaintat primariei o solicitare scrisa sa-mi inmaneze o copie a somatie si dupa titlu executoriu dar va spun ca au emis somatia la o data ulterioara titlului executoriu. sper sa-mi foloseasca acest lucru pentru ca sunt hotarat sa atac titlu executoriu

Alte discuții în legătură

Sunt creante fiscale sau nefiscale? cora1964 cora1964 Alte taxe(asa scrie in somatie):apa,gunoi,paza,pompieri sunt creante fiscale?Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 5 ani(art 131 Cpr. fisc..) sau ... (vezi toată discuția)
Impozitele si taxelelocale se prescriu? cora1964 cora1964 In oct. 2011 am primit o somatie neinsotita de titlu executoriu, in care nu sunt trecute creantele accesorii, denumirea creditoarei si care este facuta in baza ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei, contestare titlu executoriu ionenea ionenea În 2007 am încheiat un contract de concesiune cu primăria unei comune pentru un teren unde urma sa-mi construiesc o casa de vacanță într-un sat de ... (vezi toată discuția)