avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescrierea datoriei, contestare titlu executoriu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescrierea datoriei, contestare titlu executoriu

În 2007 am încheiat un contract de concesiune cu primăria unei comune pentru un teren unde urma sa-mi construiesc o casa de vacanță într-un sat de vacanță. Întrucât urma ca primăria sa realizeze utilitățile(drum acces,apa canalizare, alimentare energie electrica) prin contract ni s-a solicitat plata taxei de concesiune pentru 3 ani avans.Am achitat aceste sume deci până în 2010.Întrucât primăria nu a făcut nimic nu am mai plătit taxa de concesiune. După cca 2 ani am primit o hârtie prin care contractul de concesiune este reziliat.În 2017,februarie,am primit o somație de plată și un titlu executoriu pentru neplată.În acest context aș dori să știu:
1.dacă datoria s-a prescris sau nu?
2.Dacă titlul executoriu este emis legal,dacă poate fi contestat și unde?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:03, 13 Februarie 2017
In momentul in care primaria nu s-a achitat de obligatia asigurarii utilitatilor,ati depus solicitare oficiala pentru reziliere contract de concesiune pentru neindeplinirea obligatiilor contractual asumate ?
Daca nu ati solicitat rezilierea contractului din culpa primariei,este temeinic ca aceasta sa desfasoare demersuri pentru recuperare sume cu titlu de restanta in evidenta dv,motiv pentru care ati fost somat ,respectiv primaria a demarat procedura de executare silita
Termenul de prescriptie este de 5 ani si se intrerupe si se reia nou termen in cazul intocmirii de documente pentru recuperare debit
Nu a intervenit termenul de prescriptie
Titlul executoriu poate fi contestat in judecatoria responsabila teritorial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)