Multumesc pentru raspuns. Stie ca poate depune dosarul pentru a primi ajutorul pe anul 2013, dar el ar dori sa recupereze ajutorul de pe anul 2012, pentru cele doua vaci nevandute. In cazul acesta se mai poate face ceva? Acei bani mai pot fi primiti, sau nu?
Buna ziua! As dori sa imi dati niste lamuriri intr-o situatie legata de ajutorul financiar acordat producatorilor de lapte si carne de vita.
Un prieten au depus in anul 2012 dosarul pentru patru vaci, in vederea primirii unui ajutor financiar destinat producatorilor de lapte si carne de vita, din zone defavorizate. La trei-patru luni de la depunerea dosarului, doua dintre vaci au fost vandute (conditia fiind sa fie pastrate cel putin sase luni dupa depunerea dosarului, lucru nestiut de el, la momentul respectiv). Din aceasta cauza, intregul dosar a fost anulat, el pierzand, astfel, banii si pentru celelalte doua vaci pe care inca le are in posesie. Se poate face ceva pentru a putea recupera ajutorul financiar pentru aceste doua vaci? Exista ceva proceduri, banuiesc, atata timp cat vitele respective sunt inca in posesia lui. Conditiile impuse au fost respectate in privinta celor doua animale, dar a avut de pierdut pentru ca actele pentru acestea se aflau in acelasi dosar(anulat) cu actele pentru vacile care au fost vandute intre timp. Va rog sa imi spuneti ce se poate face si care sunt legile care pot fi consultate in acest sens! O zi buna! Multumesc anticipat!
Buna ziua! Imi poate da cineva niste raspunsuri?
In cazul in care al doilea copil se naste la cateva zile dupa ce primul implineste doi ani, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate si apoi indemnizatia pentru cresterea celui de-al doilea copil? Ce venituri se iau in calcul: indemnizatia pentru cresterea primului copil, sau salariile din anul anterior nasterii primului copil? Va rog sa imi indicati si articolul de lege pe care se bazeaza raspunsul.
In situatia in care al doilea copil se naste la o zi dupa ce primul implineste doi ani ( de exemplu, primul implineste 2 ani in 18 iulie, iar al doilea se naste in 19 iulie), pot trece direct din CCC1 in CCC2 si atunci indemnizatia sa ramana aceeasi, sau trebuie facut alt dosar si recalculata indemnizatia?
Inca o intrebare: Din aceasta luna se majoreaza indemnizatia pentru cresterea copilului? Daca raspunsul e da, s-ar aplica aceasta majorare si in cazul in care as trece direct din CCC1 in CCC2?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Imi poate da cineva niste raspunsuri?
In cazul in care al doilea copil se naste la cateva zile dupa ce primul implineste doi ani, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate si apoi indemnizatia pentru cresterea celui de-al doilea copil? Ce venituri se iau in calcul: indemnizatia pentru cresterea primului copil, sau salariile din anul anterior nasterii primului copil? Va rog sa imi indicati si articolul de lege pe care se bazeaza raspunsul.
In situatia in care al doilea copil se naste la o zi dupa ce primul implineste doi ani ( de exemplu, primul implineste 2 ani in 18 iulie, iar al doilea se naste in 19 iulie), pot trece direct din CCC1 in CCC2 si atunci indemnizatia sa ramana aceeasi, sau trebuie facut alt dosar si recalculata indemnizatia?
Inca o intrebare: Din aceasta luna se majoreaza indemnizatia pentru cresterea copilului? Daca raspunsul e da, s-ar aplica aceasta majorare si in cazul in care as trece direct din CCC1 in CCC2?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un raspuns.
Eu sunt in CIC pana la data de 18 iulie 2012 (din 2010 incepand), iar dupa 20 iulie 2012 urmeaza sa nasc al doilea copil. As vrea sa imi iau concediu prenatal din 19 iulie 2012, pentru 126 de zile, si dupa aceea sa intru in CIC pentru al doilea copil, insa de la locul de munca mi s-a spus ca nu am dreptul la concediu de maternitate (prenatal si postnatal), deoarece nu am cotizat 6 luni inainte de nasterea lui bebe 2. Va rog sa imi spuneti daca e adevarat, pentru ca din ceea ce stiu eu, am dreptul la concediul prenatal, iar CIC se considera stagiu de cotizare. Daca se poate, as dori sa imi spuneti si in ce lege (articol) gasesc informatii referitoare la aceasta problema.
O alta intrebare a mea este: Pot renunta la CIC1 din 1 iulie 2012 si sa intru in concediu prenatal de la aceasta data?
Va multumesc anticipat!