avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... AJUTOR FINANCIAR PENTRU PRODUCATORII DE LAPTE SI CARNE ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

AJUTOR FINANCIAR PENTRU PRODUCATORII DE LAPTE SI CARNE DE VITA

Buna ziua! As dori sa imi dati niste lamuriri intr-o situatie legata de ajutorul financiar acordat producatorilor de lapte si carne de vita.
Un prieten au depus in anul 2012 dosarul pentru patru vaci, in vederea primirii unui ajutor financiar destinat producatorilor de lapte si carne de vita, din zone defavorizate. La trei-patru luni de la depunerea dosarului, doua dintre vaci au fost vandute (conditia fiind sa fie pastrate cel putin sase luni dupa depunerea dosarului, lucru nestiut de el, la momentul respectiv). Din aceasta cauza, intregul dosar a fost anulat, el pierzand, astfel, banii si pentru celelalte doua vaci pe care inca le are in posesie. Se poate face ceva pentru a putea recupera ajutorul financiar pentru aceste doua vaci? Exista ceva proceduri, banuiesc, atata timp cat vitele respective sunt inca in posesia lui. Conditiile impuse au fost respectate in privinta celor doua animale, dar a avut de pierdut pentru ca actele pentru acestea se aflau in acelasi dosar(anulat) cu actele pentru vacile care au fost vandute intre timp. Va rog sa imi spuneti ce se poate face si care sunt legile care pot fi consultate in acest sens! O zi buna! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:53, 3 Iulie 2013
"Producatorii de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate pot depune, in perioada 10 iunie - 15 iulie 2013, cererile pentru obtinerea sprijinului financiar acordat din fonduri europene, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), scrie Agerpres".
Ce poate sa faca acum, este sa refaca dosarul pentru vacile pe care le are.
"Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale."
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Stie ca poate depune dosarul pentru a primi ajutorul pe anul 2013, dar el ar dori sa recupereze ajutorul de pe anul 2012, pentru cele doua vaci nevandute. In cazul acesta se mai poate face ceva? Acei bani mai pot fi primiti, sau nu?
S-ar putea sa nu mai primeasca, trebuie intrebat la APIA.
Dosarul fiind depus pentru 4 vaci si fiind anulat, nu cred ca se mai poate face ceva acum. Atunci cand a venit decizia de anulare trebuia sa conteste si sa solicite plata pentru cele 2 vaci.
In urma cu cateva zile a primit decizia de anulare. Daca face contestatie, se poate rezolva ceva? Multumesc frumos!
Incercati sa vedeti, nu este nimic de pierdut. Sa incerce sa solicite si audienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia la bovine maryan1 maryan1 buna ziua.sunt un tanar de 35 de ani,am lucrat 6 ani in spania in agricultura,ca orice tanar cu banii obtinuti m-am intors in tara si am investit in vaci si ... (vezi toată discuția)
Subventii vitei 2012 antokosta antokosta Detin 2 ha teren si am banii pentru achizitionarea a 25 buc. vitei As dori sa aflu ce suventii mi se acorda.De asemenea am si hala pentru cresterea lor,sursa ... (vezi toată discuția)
Subventie bovine 2013 victor_dorel victor_dorel Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cum procedez: Pana in 2012 am avut subventie de bovine pe numele tatalui meu care in 13 ianuarie 2013 a decedat. Ca sa ... (vezi toată discuția)