buna ziua.sunt un tanar de 35 de ani,am lucrat 6 ani in spania in agricultura,ca orice tanar cu banii obtinuti m-am intors in tara si am investit in vaci si tauri.dar de cand am luat aceasta cale nu pot accesa subventii.doctorul din satul meu i-mi zice in 2013,an in care mi-am infiintat exploatatia,ca nu am avut 3 vaci adulte,si de aceea nu pot lua sbventia pe cap de animal,eu avand doar o vaca si o junica la acel moment inregistrate in exploatatie,pe langa 10 tauri.legea fiind clara in acel an am pierdut subventia.pt 2014 am cumparat inca 2 adulte,facand in total 3 capete adulte,cum cerea legea.si iar nu am putut lua subventia,pt ca zice doctorul,sa dat lege bianuala,nu ai luat anul trecut,nu iei nici anul acesta.curios este ca atunci cand i-am zis ca voi merge mai departe la APIA si DNA cu intrebarile,mi sa zis ca totusi pot lua pe cele 3 capete doar pe zona defavorizata.nu sunt o persoana inculta,am liceul de contabilitate,si interesandu-ma mai departe am realizat ca nu poti lua subventie pe zona defavorizata daca nu iei si pe cap de animal.deci cineva beneficiaza de subventia mea pe cap de animal,in legatura cu doctorul si sediul apia din constanta,unde am solicitat unele lamuriri si mi-au inchis usa in nas.asa se procedeaza in romania?cum un tanar nu poate accesa dreptul lui,cum poate altcineva sa beneficieze de drepturile mele?regret ca m-am intors in tara.de 2 ani ma chinui sa iau subventia si nu reusesc.cum se poate da o lege trimestriala sa iei subventie pe capete de animale 3 ani la rand,stiu persoane care au vandut tauri si totusi beneficiaza de subventie in continuare,caci asa este legea data,iar el momentan nu are nici un cap de animal.de ce nu se fac controale dese la toate satele,pt ca cel care le are prezente in exploatatie ii se pun piedici pt a nu lua subventia pt ca are un nr. mic si este corect cu statul,iar alti in mana cu doctorul iau subventi pe animale inexistente.pacat,am muncit mult pt banii aia,si sunt falimentar datorita unor oameni corupti.daca nici anul viitor nu pot lua subventia ma gandesc sa le vand si sa plec iar din tara.va multumesc!
Informare
marcelzah
buna seara , asi dori sa ma informati cu privire unor subventii pt animale ......am o exploatatie deschisa anu trecut in aprilie cu 9 capete de vaci luna asta ... (vezi toată discuția)
Sesizare apia
malina221
buna ziua vreau sa ma lamuriti cu un aspect.vreau sa fac o sesizare catre apia centrala cum ca in jud ialomita sunt inregistrate un nr mare de persoane care ... (vezi toată discuția)