Buna ziua!Am 4 copii minori si sunt despartita in fapt.Beneficiez de alocatie de stat(200lei) pt acestia,si cam asta e tot venitul nostru in acest moment.Am incercat sa depun dosar pt alocatia suplimentara,dar mi sa spus ca acest lucru nu e posibil,deoarece trebuie depusa la dosar copie de pe cartea de identitate a sotului meu(tatal copiilor)deoarece nu suntem despartiti legal.Mentionez ca acesta a parasit domiciliul in urma cu 8 ani,nu plateste pensie alimentara,si nu stiu exact unde se afla.Va rog sami spuneti ce pot face in aceasta situatie,pt a putea beneficia de alocatie suplimentara,sau daca am dreptul de a beneficia de alte ajutoare sociale?Va multumesc anticipat!
Va multumesc pt raspuns.Va rog sami spuneti de unde pot lua aceasta cerere tip,si unde o depun?
Mohorea_Alina a scris:
Va multumesc pt informatiile ce mi le-ati dat,pana acum.As dori sa-mi mai spuneti,daca as putea beneficia de un avocat din oficiu,sau reduceri,pt a putea deschide aceasta actiune,in care instanta sa pronunte o hotarare, care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.Intreb acest lucru,deoarece,posibilitatile mele sunt reduse.Locuiesc cu chirie in acest moment si am 4copii(minori)Din acest motiv,sa tergiversat atata vreme perfectarea acelei intelegeri bilaterale facuta cu socrii mei.Am apelat la un avocat,acum2ani,cu ajutorul caruia,iam trimis o notificare soacrei mele,pt a se prezenta la notariat in vederea perfectarii acelei intelegeri.Aceasta,nu sa prezentat,iar eu nu am putut continua,prin deschiderea actiunii,din motive financiare.Mentionez ca sunt singura,cu acesti copii,fiind despartita in fapt de sotul meu care este mentionat in intelegere ca promitent cumparator.Atat el cat si socrii mei,mai exact soacra(socrul decedand intre timp),nu sunt interesati de rezolvarea acestei situatii complicate.Mai mult de atat,acea casa care a fost promisa spre vanzare,a fost achitata integral.Impozitul pe casa,a fost achitat de soacrii mei,pt ca nu miam permis sa fac eu acest lucru,si am considerat ca e obligatia lor ca proprietari sa faca acest lucru.Poate fi aceasta o problema,pt mine in situatia in care voi apela la instanta pt unei sentinte?Va multumesc mult
Va multumesc pt informatiile ce mi le-ati dat,pana acum.As dori sa-mi mai spuneti,daca as putea beneficia de un avocat din oficiu,sau reduceri,pt a putea deschide aceasta actiune,in care instanta sa pronunte o hotarare, care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.Intreb acest lucru,deoarece,posibilitatile mele sunt reduse.Locuiesc cu chirie in acest moment si am 4copii(minori)Din acest motiv,sa tergiversat atata vreme perfectarea acelei intelegeri bilaterale facuta cu socrii mei.Am apelat la un avocat,acum2ani,cu ajutorul caruia,iam trimis o notificare soacrei mele,pt a se prezenta la notariat in vederea perfectarii acelei intelegeri.Aceasta,nu sa prezentat,iar eu nu am putut continua,prin deschiderea actiunii,din motive financiare.Mentionez ca sunt singura,cu acesti copii,fiind despartita in fapt de sotul meu care este mentionat in intelegere ca promitent cumparator.Atat el cat si socrii mei,mai exact soacra(socrul decedand intre timp),nu sunt interesati de rezolvarea acestei situatii complicate.Mai mult de atat,acea casa care a fost promisa spre vanzare,a fost achitata integral.Impozitul pe casa,a fost achitat de soacrii mei,pt ca nu miam permis sa fac eu acest lucru,si am considerat ca e obligatia lor ca proprietari sa faca acest lucru.Poate fi aceasta o problema,pt mine in situatia in care voi apela la instanta pt unei sentinte?Va multumesc mult
Buna ziua!Am facut o intelegere bilaterala de vanzare-cumparare cu socrii mei. Au trecut 17ani de atunci,socrul meu a decedat intre timp,iar soacra mea s-a razgandit cu privire la perfectarea acestei intelegeri,chiar daca imobilul mentionat,a fost achitat integral.As dori sa mai mentionez,ca acestia,in afara sotului meu,mai au 3 copii(majori)care se opun efectuarii contractului de vanzare-cumparare,pe motivul ca,in momentul cand parintii lor au luat decizia de a vinde,nu au fost intrebati daca sunt de acord si ei cu acest lucru.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie acordul acestora,pentru perfectarea actului,si daca soacra mea,poate efectua singura acel act de vanzare-cumparare,dat fiind faptul ca socrul meu e decedat,dar e trecut in intelegerea facuta ca promitent vanzator.Multumesc
Da!Actul sa incheiat la notariat;iar suma a fost achitata integral.Sunt stipulate in acea intelegere bilaterala urmatoarele conditii:in cazul in care perfectarea contractului de vanzare -cumparare nu are loc din culpa noastra,promitentii vanzatori,ne obligam sa restituim promitentilor cumparatori dublul sumei primite cu titlul de avans.In cazul in care promitentii cumparatori se razgandesc din motive imputabileei vor pierde cu titlul de despagubire intreaga suma achitata,respectiv suma de 35.000.000lei.Promitentii vanzatori,mai consimt ca in cazul in care nu se prezinta personal sau prin mandatar in acest scop,judecatoria,sa pronunte o sentinta care sa tina loc de act de vanzare-cumparare conform art.969,1073 si 1077cod civil.
Buna ziua!Am achitat integral o casa si mam ales doar cu o intelegere bilaterala de vanzare-cumparare.As dori sa aflu ce sanse am,ca aceasta intelegere sa fie finalizata prin efectuarea contractului de vanzare-cumparare,in conditiile in care,promitentii vanzatori s-au razgandit?Va rog sami mai spuneti ce demersuri pot face pentru a determina respectarea acelei intelegeri!Va multumesc anticipat!