avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate pilica

Activitate pilica

Răspuns la discuția prescriptia
buna seara , unde pot citi legea care spune dupa cat timp poate fi scoasa o persoana de pe siteul politiei romane "persoane urmarite" in cazul de fata a intervenit prescriptia, sa judecat la judecatorie, nu sa facut apel , a ramas definitiva am intrat in posesia definitivei..... iar de la persoane urmarite nu este scoasa persoana in cauza, a trecut deja o saptamana de cand a ramas definitiva prescriptia. datimi un sfat cum as putea proceda pt scoaterea persoanei de la persoane urmarite.... va multumesc!!!!!
am uitat sa mentionez PRESCRIPTIA EXECUTARI PEDEPSEI
buna seara , unde pot citi legea care spune dupa cat timp poate fi scoasa o persoana de pe siteul politiei romane "persoane urmarite" in cazul de fata a intervenit prescriptia, sa judecat la judecatorie, nu sa facut apel , a ramas definitiva am intrat in posesia definitivei..... iar de la persoane urmarite nu este scoasa persoana in cauza, a trecut deja o saptamana de cand a ramas definitiva prescriptia. datimi un sfat cum as putea proceda pt scoaterea persoanei de la persoane urmarite.... va multumesc!!!!!
in urma unei condamnari de 3 ani ramase definitive in 2006 sa implinit termenul de prescriptie,persoana respectiva nu a calcat prin tara de 9 ani, cum as putea sa ajut persoana respectiva pt a putea afle daca sa prescrris de la sine sau trebue sa inaintez o cerere catre tribunal /judecatorie pentru a se constata prescriptia. va multumesc si imi cer scuze pt ca nu ma stiu exprima in termeni juridici.
revin dupa atata timp si tin sa va multumesc pentru raspunsurile oferite care mau ajutat enorm, dar totusi mai am o intrebare care se refera la prietenul meu cu care am facut fapta care la data savarsiri faptei era major
sa inteleg ca fata de prietenul meu care nu a fost in tara inca fapta se prescrie dupa 8 ani, dar ma nelamureste urmatoarea intrebare pe care nu o inteleg de aceia apelez din nou la bunatatea dumneavoastra. in ce termene intervine intreruperea prescriptiei executari pedepsei, tinand cont de faptul ca prietenul meu nu a fost in tara de 9 ani si nu a gresit cu nimic in tot acest timp. va multumesc!
as mai dori sa intreb unde pot depune aceasta contestatie: la judecatorie sau la tribunal?, as putea trimite pe cineva din familie ? pt ca in acel avocat pe care lam platit nu pot avea incredere! multumesc f mult pt raspunsuri si sa aveti parte de multa sanatate
.
am platit un avocat, a mers dansul la tribunal iam explicat care e problema si mia adus o hartie scrisa de mana cu numarul la dosar,data la care am ramas definitiv,si mia mai scris pe acea hartie ca dupa 8 ani intervine prescriptia,cand iam zis ca la data savarsiri faptei eram minor ma intrebat "de cand sa dat legea asta"? ceea ce nu inteleg e faptul ca: cum as putea sa procedez pt a fi sigur daca a intervenit prescriptia?

in legatura cu prescriptia , mam intresat,si cu toate ca la data savarsiri infractiuni eram minor in dosar scrie ca termenul de prescriptie expira dupa 8 ani la o condamnare de 3 ani ramasa definitiva in 2006. cum trebue sa procedez ca sa mi se aplice art 129 cp ???

am inteles ca teoretic pot reveni in tara dar tot nu sunt lamurit in aceasta situatie! ce demersuri trebue sa fac pentru a sti exact daca executarea a fost prescrisa, nu inteleg acest aspect. fapta se prescrie de la sine la expirarea acestui interval de timp sau trebue ca eu sami angajez un avocat prntru ca acesta sa mearga in instanta pentru a depune cererea respectiva???
buna tuturor, daca am cazier din perioada minoratului pentru savarsirea infractiuni de furt calificat si avand in considerare ca acum am varsta de 27 de ani ma afecteaza la obtinerea permisului de conducere? multumesc anticipat!