avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia

buna tuturor, am primit o condamnare de 3 ani cu executare, ramasa definitiva in 2006 , avand in vedere ca la savarsirea faptei eram minor pot beneficia de prescriptie , avand in vedere ca au trecut 6 ani , nu am comis nici o infractiune,si nici nu am calcat in romania de vreo 8 ani, va rog datimi un sfat, ce trebue sa fac si vreau sa sti daca fapta savarsita in minorat beneficiaza de reducerea prescriptiei la jumatate, va multumesc din inima.
Cel mai recent răspuns: pilica , utilizator 21:12, 1 Octombrie 2014
Prescriptia , in cazul dvs., ar fi trebuit sa opereze pana la acest moment daca nu cumva cursul prescriptiei ar fi fost intrerupt
Conform Art. 129 din Codul penal, care reglementeaza termenele de prescripţie pentru minori, termenele de prescripţie a răspunderii penale şi a executării pedepsei se reduc la jumătate pentru cei care la data săvârşirii infracţiunii erau minori.

In cazul dvs, prescriptia a intervenit la 4 ani de la condamnare.
multumesc pt raspuns, dar as mai insista cu o intrebare. daca cursul prescriptiei se intrerupe cat dureaza aceeasta intrerupere, si am mai citit ca oricate intreruperi ar fi daca termenul prescriptiei depaseste cu inca jumatate nu ma mai poate afecta nici o intrerupere, aceasta prescriptie se face din oficiu sau trebue sa pun eu un avocat sami faca o cerere de prescriptie?
Prescriptia la care faceti referire este prescriptia speciala, care opereaza doar in cazul prescriptiei raspunderii penala , nu si a prescriptiei executarii pedepsei .
In cazul dvs. , termenul de prescriptie care conteaza este al executarii pedepsei, care , fiind dat faptul ca are loc o injumatatire a perioadei dupa care intervine, adica 5 ani-termen de prescriptie plus 3 ani, pedeapsa aplicata, egal 8 ani minus jumatate= 4 ani.
Se poate sa nu fi fost intrerupta ,cata vreme nu ati comis alte infractiuni .
multumesc di suflet pt raspunsuri, deci pot sami fac bagajul si sa plec in tara???

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)