avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate branzaoana

Activitate branzaoana

Răspuns la discuția Preaviz
Am inteles, multumesc pentru sfaturi
Am inteles, exact asta am vorbit cu viitoul angajator, vom semna cim dupa terminarea preavizului. Va multumesc mult!
Nu stiu daca mai are sens sa fac asta, in conditiile in care unul din patroni nu este in tara, celalat nu raspunde la telefon si nu stiu unde sa il gasesc...iar pe langa acest aspect, demisia mea in conditiile astea cred ca ar atrage altele dupa sine. M-am gandit sa fac o sesizare la ITM referitor la plata salariului si cred ca o voi face dupa ce trec si cele 5 zile de preaviz.. Va multumesc pentru raspuns!
Discuție Preaviz
Buna seara!

Acum fix 15 zile lucratoare am intrat in preaviz. Cum am intrat: administratora firmei a vorbit la contabilitate sa imi incheie ctr de munca astfel incat sa pot lua somaj. In ctr meu de munca sunt mentionate 20 de zile calendaristice in caz de concediere si 20 de zile lucratoare in caz de demisie. Contabila si administratora tot mentioneaza de 15 zile de preaviz. Va rog sa imi spuneti in ce conditii mi-a incheiat ctr de munca si daca acest preaviz de 15 zile e ok in conditiile de fata. De luni, viitorul angajator doreste sa semnez ctr de munca cu ei si nu stiu daca pot face asta , in conditiile in care situatia mea este incerta intrucat ambii "patroni" refuza sa discute. (*mentionez ca au 1 salariu si jumatate sa imi dea) .

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția State de plata
Pai...nu am colegi. Sunt singura angajata, asta e problema lor. Nu sunt capabili sa tina un singur angajat care le-a facut toata treaba. Cand spun ca nu sunt capabili nu ma refer la partea financiara, ca slava Domnului mi-au trecut prin mana toate lucrarile si toate incasarile, pana la cel mai mic detaliu...Daca vedeam ca firma nu e productiva nu ma mai agitam cum ma agit acum...
Nu inteleg, cum sa invoce plata salariilor cu intarziere? Ca tot nu are state de plata semnate de mine
Nu, nu am cum sa dovedesc cheltuielile, tocmai de asta as vrea sa fac acest demers pt plata salariilor, este singura modalitate prin care imi por recupera banii..
Nu.....l-am luat cu foarte mari intarzieri, ajungand sa imi afecteze viata personala. De exemplu, azi se face o luna de intarziere de la ultimul salariu si chiar acum 1 ora m-am rugat pentru banii munciti de mine. In acelasi timp, dandu-i in judecata as vrea sa recuperez si sumele platite din buzuanar cu ocazia diverselor deplasari la clienti in interes de serviciu. Din cate va puteti da seama, problema mea sunt bani, pentru ca umilintele si jignirile nu se pot dovedi. Deci, ne agatam de ce putem ca sa pedepsim nesimtirea si bataia de joc!
Multumesc pentru raspuns, am uitat sa precizez in mesajul anterior, tocmai pe asta ma si bazez, nu fac platile prin virament bancar ci cash.
Discuție State de plata
Bunza ziua,

lucrez la o firma de 1 an de zile, cu contract de munca. In decursul acestui an cred ca am semnat o singura data statul de plata. Daca firma nu m-a platit, neexistand state de plata doveditoare, ii pot da in judecata?

Multumesc anticipat!