Acum fix 15 zile lucratoare am intrat in preaviz. Cum am intrat: administratora firmei a vorbit la contabilitate sa imi incheie ctr de munca astfel incat sa pot lua somaj. In ctr meu de munca sunt mentionate 20 de zile calendaristice in caz de concediere si 20 de zile lucratoare in caz de demisie. Contabila si administratora tot mentioneaza de 15 zile de preaviz. Va rog sa imi spuneti in ce conditii mi-a incheiat ctr de munca si daca acest preaviz de 15 zile e ok in conditiile de fata. De luni, viitorul angajator doreste sa semnez ctr de munca cu ei si nu stiu daca pot face asta , in conditiile in care situatia mea este incerta intrucat ambii "patroni" refuza sa discute. (*mentionez ca au 1 salariu si jumatate sa imi dea) .
Preavizul in cazul concedierii este de minimum 20 zile lucratoare.
Puteti semna un nou c.i.m si fara sa aveti incheiata situatia la ultimul angajator, numai ca va trebui sa incepeti activitatea peste inca 5 zile lucratoare (adica data inceperii activitatii mentionata in c.i.m sa fie peste 5 zile lucratoare)...
Daca au restatente la plata salariului, atunci situatia este simpla .. puteti demisiona fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun.
Art.81 (8) C.mun. : Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
In acest sens, mergeti la angajator si va depuneti demisia fara preaviz , astfel incat c.i.m. va inceta la data depunerii acesteia.
Nu stiu daca mai are sens sa fac asta, in conditiile in care unul din patroni nu este in tara, celalat nu raspunde la telefon si nu stiu unde sa il gasesc...iar pe langa acest aspect, demisia mea in conditiile astea cred ca ar atrage altele dupa sine. M-am gandit sa fac o sesizare la ITM referitor la plata salariului si cred ca o voi face dupa ce trec si cele 5 zile de preaviz.. Va multumesc pentru raspuns!
Demisie neacceptata
RadoiS
Buna ziua. Am un var angajat la o firma de aparate de cafea, iar conditiile de munca nu sunt asa cum au fost stabilite la semnarea contractului si doreste ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz
UnDac
Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)