avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanam2010

Activitate Ioanam2010

Răspuns la discuția \'\'Partaj\'\'
Buna seara, multumesc pentru raspunsuri. Le voi trece la capitolul pierdere, sanatate sa fie.
Discuție \'\'Partaj\'\'
Buna seara,
va cer sfatul in ceea priveste o situatie personala: am avut timp de aproximativ 5 ani de zile o relatie de concubinaj cu o persoana; in tot acest timp am locuit doar o scurta perioada impreuna (4 - 5 luni), apoi eu am plecat cu contract de munca legal intr-o alta tara. In repetate randuri i-am trimis bani fie prin virare direct in cont fie prin MoneyGram, Western Union, inclusiv in plic prin posta. Acesti bani au fost folositi de catre concubin pentru a achizitiona o masina si pentru uz personal. Masina a fost inmatriculata pe numele lui, eu nefiind in tara. In ultimile luni cand relatiile s-au raacit intre noi, fara a-i aminti nimic despre banii trimisi el imi mentioneaza ca are martori ca masina a cumparat-o din banii lui - fapt care mi-a dat de gandit, astfel ca am decis ca e cazul sa ne despartim. Cheltuielile pentru vacantele noastre au fost efectuate de catre mine. Daca e vorba de martori si dovezi, ar fi destule dovezi care sa ateste faptul ca salariul lui nu i-ar fi permis sa faca anumite cheltuieli. Exista vreo posibilitate de a recupera macar o parte din aceasta paguba (as fi putut sa o numesc investitie in viitorul familiei noastre, dar n-a fost sa fie) sau pot sa o trec la capitolul pierderi?

#-oStiu ca suna patetic :frantic:.

Multumesc pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția Schimbare nume dupa divort
Buna seara si va multumesc tuturor pentru raspunsuri (si implicit pentru timpul acordat)!

La momentul divortului am ales sa pastrez numele fostului sot. Asa cum spuneam in postarea inititala, urma sa plec din tara in cateva zile si nu aveam timp sa schimb toate actele, avand in vedere ca deja aveam un contract de munca.

Acum, timpul imi permite sa fac aceste demersuri.

Inca o data, va multumesc pentru indrumari.
Buna ziua,

am divortat in anul 2011, dar circumstantele de la momentul respectiv m-au cam fortat sa pastrez numele fostului sot (plecam din tara nu nu aveam timp sa astept eliberarea unui alt act de identitate, etc).

In ce conditii pot solicita efectua schimbarea numelui si cam cat ar dura acest proces? Mentionez ca nu locuiesc in Romania.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Răspuns la discuția Notificare incetare CIM
Buna ziua din nou! Revin cu vesti: am primit confirmarea de primire notificarii de incetare a CIM. O fosta colega mi-a transmis ca cei din firma mi-au trimis un plic cu confirmare de primire, nu a ajuns inca la mine. Ce mi-ar putea trimite?

Ce sa fac? Sa il primesc? Sau sa refuz primirea plicului?

Astept sfaturile dvs.!

Va multumesc!
Buna ziua din nou,

Va multumesc pentru raspunsurile dvs.

Vineri dupa-amiaza am transmis notificarea prin Posta Romana cu confirmare de primire catre sediul central din Cluj, unde este inregistrata societatea.

Astazi am primit un sms de la fostul sef in care imi cerea sa ma prezint sa ii predau cheile de la birou, chei care nu mi-au fost predate niciodata si pe care nu le-am folosit niciodata. Acele chei exista intr-un sertar de la birou si l-am informat despre acest fapt.

Totodata, l-am rugat sa imi comunice data la care sa ma prezint pentru a imi primi salariul cuvenit celor 26 zile din luna septembrie in care m-am prezentat la serviciu.

Raspunsul dansului a fost ca salariul nu mi-l castig din simpla prezenta la munca, ci din incasarile ce le aduc, lucru ce nu este stipulat in contractul de munca.

Oficial, in CIM este trecut un salariu iar neoficial "in mana" negociasem un alt salariu.

Ce sanse reale am de a-mi recupera salariul, macar cel oficial?

M-a amenintat, indirect, printr-un email, ca instantele de judecata vor hotari ce bani sa le achit. Imi imputa niste actiuni ce nu au nicio legatura cu mine. Cu siguranta, nu voi avea cum sa dovedesc acest lucru atata timp cat el se refera la anumite sisteme de lucru ce sunt disponibile doar pe calculatoarele din sediu.

Ce pot face in aceasta situatie?

In cazul in care refuza sa semneze de primire pentru notificare pe care am trimis-o, ce pot face pentru a fi sigura ca nu voi "beneficia" de alt tratament preferential in continuare pana la incheierea definitiva a CIM?

Este exclusa o mediere cu acest personaj.

Multumesc anticipat pentru suportul dvs.!
nmgaby21 a scris:

Ioanam2010 a scris:

Buna seara,
Cum se recomanda transmiterea notificarii de incetare a CIM? Prin email este valida? Sediul firmei este in Cluj dar eu lucrez la un punct de lucru intr- un alt oras. La ce sediu este recomandat sa Trimit acea notificare in cazul in care este recomandat sa o Trimit in scris?
Multumesc!

Eu comunic foarte bine prin e-mail, atat cu autoritatile, cat si cu firma angajatoare, viteza, acuratetea si confirmare pe loc a mesajului trimis, legea semnaturii electronice nu a fost facuta doar asa, sa mai fie o lege in plus.
Eventual ii contactati telefonic si ii anuntati ca le-ati trimis notificarea.
Sau puteti opta prin varianta FAX-ului.
Recunosc ca evit pe cat posibil Posta Romana, serviciile de slaba calitate ma fac sa actionez asa.
Multa sanatate si succes in viata!

Va multumesc pentru raspuns!
Astazi voi transmite notificarea, voi alege varianta curieratului. mai scumpa dar sigura.
Multumesc pentru urari! Toate cele bune si dvs.!
nikol.ilea a scris:

Buna seara,
Este de preferat sa trimiteti prin posta / curier cu confirmare de primire si sa solicitati o copie a acesteia cu numarul de inregistrare primit.

Multumesc pentru raspuns. In cazul in care angajatorul refuza sa imi inapoieze o copie a notificarii cu numarul de inregistrare primit ce valoare mai are notificarea transmisa de mine? Are valoare confirmarea faptului ca a fost primita? Ma refer la semnatura de primire in cazul curierului sau a postei.
quiras a scris:

Nu inteleg ,cine pe cine doreste sa notifice?
Angajatul pe angajator sau invers?
Trebuie sa va cunoasteti foarte bine CIM !
Chestia cu notificarea este floare la ureche!

Spuneam in mesajul initial ca sediul firmei este in Cluj iar eu lucrez la un punct de lucru intr-un alt oras, astfel ca eu ca angajat doresc sa notific angajatorul asupra incetarii contractului de munca.
Buna seara,
Cum se recomanda transmiterea notificarii de incetare a CIM? Prin email este valida? Sediul firmei este in Cluj dar eu lucrez la un punct de lucru intr- un alt oras. La ce sediu este recomandat sa Trimit acea notificare in cazul in care este recomandat sa o Trimit in scris?
Multumesc!