Va rog sa ma ajutati cu o nedumerire. Toamna trecuta, cand s-a dat drumul la agentul de termoficare, au bagat presiune pe coloana la 5 dimineata(...). M-am trezit cu bubuituri in usa si apa pana la glezna in bucatarie. Coloana verticala din bucatarie, care nu este aparenta, a cedat la o mufa (coloana schimbata de asociatie cu 2 ani in urma) si l-a inundat pe cetateanul de dedesubt cat si pe mine, dar la el e mai rau.
Cine se face vinovat? Dupa 6 luni s-a trezit ca vrea despagubiri.
Multumesc de raspunsuri, va mai deranjez cu o singura intrebare, exista cineva cu care as putea discuta, in prealabil, direct la finante? Un punct de informare, ceva asemanator, etc.
Totusi este o zona gri, intrucat respectivul bun poate fi folosit si ca mijloc de deplasare, ceea ce si vreau sa fac, in fapt, pentru distante scurte si vreme buna. La fel de bine nu ar trebui sa am nici autoturism pentru ca nu ofer consultanta in industria auto.
Altfel spus, nu vreau sa imi cumpar o treieratoare pentru a ma deplasa la sediul clientului si nici un iaht, iar scuterul ca alternativa iese din discutie.
Sunt interesat sa achizitionez o motocicleta si as dori sa o trec pe firma. Domeniul meu de activitate este consultanta, deci nu garaje sau piese auto sau ceva care sa aiba legatura cu sectorul auto-moto.
Intrebarea mea este, se poate? Sau trebuie sa dau sute de mii de explicatii pe la garda financiara daca imi vine in control? Vorbim de un pret de achizitie undeva la 2-3000 euro nu nave spatiale sau alte sf-uri.
Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite in afara de factura emisa de vanzator? Pe ce perioada ar trebui sa fie amortizarea, etc.
Mentionez ca sunt administrator si ca alte mijloace mobile mai am un autoturism achitat integral si care se afla inca in amortizare. Daca o cumpar si fiscul nu e de acord cu deducerea care sunt consecintele, amenzi, etc.