Sunt interesat sa achizitionez o motocicleta si as dori sa o trec pe firma. Domeniul meu de activitate este consultanta, deci nu garaje sau piese auto sau ceva care sa aiba legatura cu sectorul auto-moto.
Intrebarea mea este, se poate? Sau trebuie sa dau sute de mii de explicatii pe la garda financiara daca imi vine in control? Vorbim de un pret de achizitie undeva la 2-3000 euro nu nave spatiale sau alte sf-uri.
Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite in afara de factura emisa de vanzator? Pe ce perioada ar trebui sa fie amortizarea, etc.
Mentionez ca sunt administrator si ca alte mijloace mobile mai am un autoturism achitat integral si care se afla inca in amortizare. Daca o cumpar si fiscul nu e de acord cu deducerea care sunt consecintele, amenzi, etc.
Daca nu are legatura cu activitatea de consultanta pe care o desfasurati, va sfatuiesc sa achizitionati aceasta motocicleta pe numele Dvs., ca persoana fizica.
Totusi este o zona gri, intrucat respectivul bun poate fi folosit si ca mijloc de deplasare, ceea ce si vreau sa fac, in fapt, pentru distante scurte si vreme buna. La fel de bine nu ar trebui sa am nici autoturism pentru ca nu ofer consultanta in industria auto.
Altfel spus, nu vreau sa imi cumpar o treieratoare pentru a ma deplasa la sediul clientului si nici un iaht, iar scuterul ca alternativa iese din discutie.
In acest caz, ramane la latitudinea Dvs. optiunea de a achizitiona motocicleta. :)
Daca aceasta este achizitionata si utilizata in scopul aducerii de venituri in societate, probabil ca organele de control nu vor avea nimic de comentat in aceasta privinta.
Factura trebuie sa contina toate elementele de identificare ale respectivei motociclete. Veti avea nevoie de aceasta si pentru inscrierea in circulatie. Perioada de amortizare este cuprinsa intre 3 si 5 ani.
Multumesc de raspunsuri, va mai deranjez cu o singura intrebare, exista cineva cu care as putea discuta, in prealabil, direct la finante? Un punct de informare, ceva asemanator, etc.
Amortizare auto
rodia
Este corect daca unui autoturism second i s-a calculat amortizarea pe 3 ani?
Este deductibila cheltuiala cu amortizarea?:-/
Va multumesc. (vezi toată discuția)