avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Robert_

Activitate Robert_

Multumesc pentru raspuns.
Un antecontract mi-ar ajuta ca sa ma asigur ca atunci cand o sa scoata pamantul de sub ipoteca, o sa mi-l vanda mie?
Pentru ca am impresia ca o sa il vanda, tot pamantul, la un moment dat si nu vreau sa am alte surprize.
Se poate pune clauza in antecontract, ca daca vinde vreodata pamantul, bucata aceea trebuie sa mi-o dea mie?
Buna ziua,

As vrea sa cumpar o parte din arealul de pamant de la vecinul meu.
Problema este ca el are un credit si nu poate sa dezmembreze bucata. Eu vreau o parte mica din toata bucata lui asadar nu sunt sanse sa achite creditul si sa scoata pamantul de sub ipoteca.
Intrebarea mea: este vreo forma legala care sa imi permita sa folosesc bucata aceea de pamant ca si cum as fi proprietar, fara ca el sa o dezmembreze?
Răspuns la discuția Recuperare bani licitatie
Va multumesc pentru raspunsul detaliat.
Din ce am citit am ajuns la aceeasi concluzie, dar voiam parerea unei persoane avizate.
Numai bine!
Răspuns la discuția Recuperare bani licitatie
Buna seara,

Am incercat sa ma documentez a.i. sa nu am surprize de vreun fel.
Eu am castigat licitatia, s-a facut si un proces verbal, urmand ca in 30 zile sa depun restul de bani.
Cum spuneam, nu am reusit sa fac un credit ca sa pot da restul de 90%.
Din cate am citit eu pe net, nu am cum sa imi recuperez banii.
Am scris pe acest forum in speranta ca poate este vreo lege care sa ma ajute sa imi recuperez avansul.
Deasemenea am citit ca se poate prelungi acea perioada de 30 zile. Din cate am inteles trebuie sa iau legatura cu executorul judecatoresc care a organizat licitatia.
Asadar, pot prelungi aceasta perioada? Daca da cu cat timp si care ar fi pasii de urmat?
Este vreo lege sau ordonanta care sa ma ajute sa imi recuperez avansul daca am castigat licitati?

Va multumesc!
Buna seara,

Acum aproape o luna am castigat o licitatie pentru un apartament scos de o banca.
Intre timp eram f sigur ca voi reusi sa fac un credit prin care sa dau restul de 90% din bani si sa intru in posesia ap. Desi am un salariu care imi permite sa iau credit mai mare decat suma necesara nici o banca nu mi-a dat creditul, pe diverse motive unul mai stupid ca altul.
Dupa o perioada f frustranta nu as vrea sa pierd avansul de peste 3000 euro.
Intrebarea mea este: ce pot sa fac pentru a recupera avansul dat?

Multumesc anticipat pentru raspunsui.
Multumesc pentru raspuns!
Am vorbit cu executorul si mi-a spus ca eu nu am dreptul sa intru in casa pana nu platesc intreaga suma. Abia atunci voi fi considerat proprietar.
Nu se poate sa se considere ca apartamentul e gol, fara nici un fel de imbunatatiri si sa imi puna o suma doar pentru zona in care se afla apartamentul?
Buna ziua,

Recent am castigat o licitatie pentru un apartament. Evident pentru a intra in posesia lui trebuie sa platesc suma totala. Eu m-am gandit ca pot face un credit ipotecar si problema se rezolva foarte usor. Insa nu mi-am dat seama ca apartamentul trebuie evaluat iar de catre banca si pana nu depun suma totala de bani nu pot intra in apartament.Asadar intrebarea mea este: se poate face evaluarea unui apartament fara ca evaluatorul sa intre in casa?
Nu stiu daca are importanta, dar pot aranja sa intre intr-un apartament identic ca si structura de pe acelasi etaj.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!