avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract utilizare o portiune pamant grevat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract utilizare o portiune pamant grevat

Buna ziua,

As vrea sa cumpar o parte din arealul de pamant de la vecinul meu.
Problema este ca el are un credit si nu poate sa dezmembreze bucata. Eu vreau o parte mica din toata bucata lui asadar nu sunt sanse sa achite creditul si sa scoata pamantul de sub ipoteca.
Intrebarea mea: este vreo forma legala care sa imi permita sa folosesc bucata aceea de pamant ca si cum as fi proprietar, fara ca el sa o dezmembreze?
Cel mai recent răspuns: Robert_ , utilizator 18:41, 30 Martie 2016
Arendă sau comodat (in funcţie de ce fel de teren este) dar doar cu acordul băncii care are ipotecă pe el.
Dar doar dreptul de folosinţă, dreptul de proprietate nu-l veţi avea.
Multumesc pentru raspuns.
Un antecontract mi-ar ajuta ca sa ma asigur ca atunci cand o sa scoata pamantul de sub ipoteca, o sa mi-l vanda mie?
Pentru ca am impresia ca o sa il vanda, tot pamantul, la un moment dat si nu vreau sa am alte surprize.
Se poate pune clauza in antecontract, ca daca vinde vreodata pamantul, bucata aceea trebuie sa mi-o dea mie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul bancpost de a permite parcelarea terenului- are rost sa ma judec cu ei? bms bms Am o mare problema. Avand o agentie imobiliara, prieteni cu firme de constructii .. in 2008 am cumparat un teren. Situat in zona de case, intravilan, doar ca ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de sub ipoteca mnlch.catalin mnlch.catalin Socrul meu si-a facut un credit ipotecar, punand la bataie tot(casa + teren). Pt a putea sa construiesc eu cu sotia casa pe o bucata de teren, am avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Drept de folosințã carmen_yq carmen_yq Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea situație: tatăl meu și sora sa nu au făcut succesiunea după părinți pentru terenurile arabile ... (vezi toată discuția)