avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate Ask21

Activitate Ask21

Vad ca nu am primit niciun raspuns pana acum.
Insa,din toate cautarile mele, reiese faptul ca :
" ART. 11 - 10.2. În situaţia în care la unităţile emitente se constată că nu sunt respectate prevederile pct. 10.1, în cazul constatării nerespectării criteriilor de autorizare aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, în baza cărora s-a acordat autorizaţia de funcţionare, precum şi în cazul constatării de către organele abilitate potrivit legii a unor încălcări ale prevederilor Legii nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, în activitatea desfăşurată de unitatea emitentă, Ministerul Finanţelor Publice poate dispune suspendarea ori, după caz, retragerea autorizaţiei de funcţionare eliberate unităţilor emitente în cauză. "

Din cate inteleg, orice incalcare a acestei legi, se poate numi si infractiune si poate fi sanctionata ca atare!

O zi frumoasa!
Buna ziua
Doresc sa stiu daca incalcarea articolului nr 8, din Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou, se incadreaza la o anumita infractiune sau contraventie? Si care ar fi aceea?

"ART. 8 : Angajatorul care achizitioneaza direct de la o unitate emitenta necesarul de tichete cadou/tichete de cresa achita prin transfer bancar atat contravaloarea nominala a tichetelor cadou, respectiv a tichetelor de cresa, cat si pretul imprimatului reprezentand tichetul cadou sau tichetul de cresa, inainte de livrare."

Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea in categoria potrivita, insa imi doresc sa aflu cat mai repede un raspuns, iar daca nu, cui m-as putea adresa?
Va multumesc mult!
Buna ziua
Sunt sigura ca nu sunt prima si nici ultima persoana care va incerca sa caute un raspuns, cat si o rezolvare la aceasta imensa problema din zilele noastre :CALDURA, plata intretinerii si loviturile pe care le primim mereu din partea societatii!
Incep prin a va spune ca in urma iernii trecute m-am ales cu facturi enorme la caldura! Am un apartament cu 4 camere, in care, in urma unor renovari, am ales sa scot caloriferele din 3 incaperi, respectiv bucatarie, si 2 camere. Erau ruginite, curgeau si erau o adevarata bomba cu ceas. Pana aici, toate bune.
Precizez ca stau intr-un bloc turn, la etajul 5, unde in fiecare camera exista si acea lira, pentru diminuarea presiunii apei. Avem repartitoare instalate, dar cum spuneam, am ramas cu doua calorifere, respectiv cu doua repartitoare instalate.
Nu vreau s-o lalai, dar incerc sa explic punctual tot ce se intampla.
Pe perioada iernii, am dat drumul la acele repartitoare doar foarte putin, incalzind doar camera in care stateam cum puteam ......si mai exact in una din camere am avut inregistrat 135 unitati, iar in cealalta 479 unitati. Pretul per unitate este de 0.204 lei, pret perceput de firma ce a instalat repartitoarele. Mai exact 614 unitati x 0.204 lei = 125,256 lei. Acesta a fost efectiv consumul meu pe toata iarna, pe repartitoare.
insa aici intervine si marea mea problema!!!!!
Costurile facturilor mele strict de caldura,au ajuns la totalul de 798.4 lei, in conditiile in care consumul meu afisat pe acele repartitoare indica, clar cat am consumat.
Vreau sa spun ca diferenta de suma, am regasit=o tot pe acele facturi, unde se preciza caldura pe tevile ce mie imi trec prin casa, prin fiecare camera,mai exact coloanele comune ale blocului. Precizez ca unele chiar sunt ascunse in niste masti de rigips, in urma renovarilor pe care le-am facut in casa ...si ca sa fim seriosi, ce caldura pot face acele tevi subtiri???? ca sa nu mai spun ca sunt ruginite si nici apa nu ajunge prin ele indeajuns ca sa le incalzeasca!
Vreau sa stiu si eu cum mi se calculeaza mie, caldura pe acele coloane, (probabil pe pausal) ..insa cum imi distrubuie clar mie, pe fiecare incapere, nr de unitati 'consumate' de tevile respective?
Ajutati-ma sa gasesc o solutie prin care sa-mi revina drepturile si prin care sa-mi recuperez sumele aferente 'caldurii' pe care eu o platesc aiurea, nebeneficiind de ea. De ce s-au mai instalat repartitoare, dk eu platesc tot la pausal?
Apa care ajunge in calorifer si produce caldura, care se inregistreaza in repartitor , automat trece si prin acele tevi. de ce imi sunt calculate separat?
Doamnee, sunt disperata, pentru ca sunt in imposibilitate de plata ...iar mai nou pe langa penalitatile percepute de furnizor ....se percep si penalitati de 0.02 %/zi ...de catre Asociatie! ca, cica , asa a votat administratia!
Vreau sa fac o cerere prin care sa solicit descrierea punctuala a fiecarui consum al intretinerii, la toate cheltuielile, din perioada 1 ian 2011 - prezent (deoarece am incercat sa platesc cat am avut din perioada anterioara, putin cate putin) ...cat si o alta cerere prin care sa solicit sa mi se explice cum mi s-au atribuit mie acele unitati de caldura, cand defapt eu nu am beneficiat de nimic.
Mi s-a mai spus ca pot izola acele tevi ce-mi trec prin casa si sa fac un proces verbal prin care sa vina cineva sa constate ca nu ma 'mai bucur' de 'caldura' lor!
Insa asta inseamna ca tot ce a fost este de domeniul trecutului si se va reduce numai din iarna viitoare. Dar pe mine cine ma ajuta sa platesc restantele ???? :(((
Nu stiu cat am fost de explicita, insa sunt intr-o stare de nervozitate crunta si nu stiu ce sa mai fac
Exista posibilitatea de a da in judecata asociatia sau firma furnizoare de caldura si de a castiga acest lung proces de nervi? Daca da, in ce sens si care sunt procedurile necesare?
Rog din suflet intelegere!
Multumesc anticipat

Acum , factura mea