avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incalcarea art 8 din legea 193/2006 privind acordarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incalcarea art 8 din legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou, contraventie sau infractiune?

Buna ziua
Doresc sa stiu daca incalcarea articolului nr 8, din Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou, se incadreaza la o anumita infractiune sau contraventie? Si care ar fi aceea?

"ART. 8 : Angajatorul care achizitioneaza direct de la o unitate emitenta necesarul de tichete cadou/tichete de cresa achita prin transfer bancar atat contravaloarea nominala a tichetelor cadou, respectiv a tichetelor de cresa, cat si pretul imprimatului reprezentand tichetul cadou sau tichetul de cresa, inainte de livrare."

Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea in categoria potrivita, insa imi doresc sa aflu cat mai repede un raspuns, iar daca nu, cui m-as putea adresa?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ask21 , utilizator 13:38, 21 Martie 2013
Vad ca nu am primit niciun raspuns pana acum.
Insa,din toate cautarile mele, reiese faptul ca :
" ART. 11 - 10.2. În situaţia în care la unităţile emitente se constată că nu sunt respectate prevederile pct. 10.1, în cazul constatării nerespectării criteriilor de autorizare aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, în baza cărora s-a acordat autorizaţia de funcţionare, precum şi în cazul constatării de către organele abilitate potrivit legii a unor încălcări ale prevederilor Legii nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, în activitatea desfăşurată de unitatea emitentă, Ministerul Finanţelor Publice poate dispune suspendarea ori, după caz, retragerea autorizaţiei de funcţionare eliberate unităţilor emitente în cauză. "

Din cate inteleg, orice incalcare a acestei legi, se poate numi si infractiune si poate fi sanctionata ca atare!

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete cadou (??) pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua. Avetii idee care este suma maxima ce se poate acorda pe un tichet cadou si pe ce perioada se pot acorda acestea (cam ce ar implica acordarea unor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou calytul calytul Un salariat care se afla in concediu medical de 2 luni de zile mai poate primi tichete cadou?unde scrie?Daca acesta nu a fost la munca ci in concediu medical (vezi toată discuția)