avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate claudio88

Activitate claudio88

Dar pentru injurii pot fi sancţionat, deşi mă aflam în autoturimul proprietate personală, iar acele injurii nu le-au fost adresate polițiștilor ?
Buna dimineata !
Aseara am oprit masina in fata unui magazin, am intrat sa-mi cumpar ceva (a durat aproximativ 2 minute), iar in momentul in care ma indreptam spre masina, un politist mi-a cerut documentele. Dupa ceva discutii, i le-am inmanat, mi-a intocmit proces-verbal pentru oprire interzisa si am refuzat sa semnez. I-am spus ca refuz si ca vreau sa-mi treaca la rubrica „Mențiuni” urmatoarele aspecte: „Pe sensul celalalt sunt oprite aproximativ 10 masini si nu au primit sanctiune. Am doi martori care pot confirma cele spuse, unul se afla cu mine in masina, celalalt trecea intamplator pe strada in acel moment”.
A refuzat sa-mi treaca acest lucru, mi-a trecut doar martorul care se afla in masina, nimic altceva.
Bun, m-am enervat si am scapat cateva cuvinte neortodoxe printre dinti (care nu le-au fost adresate lor), moment in care politistul m-a amenintat ca imi da amenda 1.000 lei pentru injurii, a venit la masina, mi-a deschis portiera si mi-a zis sa ies afara din masina, am refuzat si am inchis portiera, mi-a deschis-o a doua oara, am inchis-o din nou si am blocat usile, moment in care a plecat spre masina de politie insotit de martorul pe care i-am zis sa mi-l treaca in procesul verbal si nu mi l-a trecut. Dupa ceva discutii intre politist si doamna respectiva, mi-a facut semn sa plec.
Am plecat acasa, iar dupa aproximativ jumatate de ora, suna interfonul. Deschid: „agent-sef X de la Politia Rutiera.”
A urcat si mi-a inmanat o citatie pentru a ma prezenta in seara asta la sediul Politiei, pentru a fi sanctionat pentru injurii. I-am spus ca acele cuvinte nu le-au fost adresate lor si ca ma aflam la mine in masina, nu afara, mi-a zis ca nu conteaza asta, ca aveam geamul deschis.
Cand l-am intrebat: „Dar usa de la masina de ce mi-ati deschis-o?”, mi-a raspuns ca mint cu nerusinare, desi am 2 martori care pot confirma acest lucru. Ba chiar mai mult, pe vecina pe care a refuzat sa mi-o treaca pe procesul verbal a chemat-o de asemenea la Politie in aceasta seara. Cum vine asta ? Refuzi sa o treci ca martor pe procesul verbal, in schimb o citezi ca martor pentru injurii ?
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
Astept un raspuns !
Va multumesc !
Deci în baza acestei înștiinări pot face contestație ? Ieri am primit-o acasă...
Buna ziua !
Pe data de 04.06.2012 mi-a fost reținut permisul de conducere pentru neacordare pe prioritate la o trecere de pietoni (trecere pe care nu se afla absolut nimeni). Am refuzat să semnez procesul verbal și din câte știu, ar fi trebuit să-l primesc acasă. Tot ce am primit acasă este o înștiințare prin care mi se aduce la cunoștință că mi-a fost suspendat permisul, care sună cam așa:
„Către _________,
Vă facem cunoscut că, pentru încălcarea, la data de 04.06.2012 a prevederilor art. 100 alin. 3 lit. B din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, v-a fost suspendată exercitarea dreptului de conducere pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.06.2012.
În cazul în care, în această perioadă sunteți depistat conducând autovehiculul pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile art. 86 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, fapta dumneavoastră constituie infracțiune la regimul circulației.”

Eu cum fac contestație în această situație ?
Mulțumesc !
Nu, nu l-am luat, am refuzat categoric să-l semnez. Chiar l-am întrebat pe polițist dacă nu e nevoie de 2 martori ca să semneze că am refuzat procesul verbal iar răspunsul lui m-a șocat: „Nu e treaba ta ce fac eu cu procesul verbal acum, știu mai bine ca tine ce e de făcut. La revedere, o seară bună!”
Mulțumesc ! Polițistul respectiv mi-a spus că pietonii respectivi erau pe al doilea marcaj al trecerii de pietoni, eu circulând pe prima bandă. Dacă era așa cum a spus, direct îi călcam pe pietoni, săracii....
Bună ziua !
Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am trecut de un semafor, apoi, până am ajuns la următorul, mai era o trecere de pietoni, pe care nu se afla absolut nimeni. Ajuns la următorul semafor, așteptam să se facă verde și m-am trezit cu un nene polițist care îmi bătea în geam. Am deschis geamul, s-a prezentat și mi-a cerut actele, după care m-a luat tare că de ce nu am acordat prioritate pietonilor care erau pe trecere. M-am uitat cam ciudat la el și i-am zis frumos că nu era nici dracu pe trecerea respectivă :D
Am refuzat semnarea procesului verbal și am de gând să fac contestație. Cu mine în mașină mai erau încă doi prieteni, care s-au mirat la fel de tare ca mine când au auzit că cică ar fi fost cineva pe trecere.
Nu prea mă pricep și aș dori niște detalii, unde trebuie să ma duc pentru a face contestație ? La Judecătorie ? Și care sunt șansele să câștig și să-mi recuperez permisul ?
Aștept sfaturile voastre, ce credeți că e bine să fac?
Mulțumesc !
Claudiu