Buna dimineata !
Aseara am oprit masina in fata unui magazin, am intrat sa-mi cumpar ceva (a durat aproximativ 2 minute), iar in momentul in care ma indreptam spre masina, un politist mi-a cerut documentele. Dupa ceva discutii, i le-am inmanat, mi-a intocmit proces-verbal pentru oprire interzisa si am refuzat sa semnez. I-am spus ca refuz si ca vreau sa-mi treaca la rubrica „Mențiuni” urmatoarele aspecte: „Pe sensul celalalt sunt oprite aproximativ 10 masini si nu au primit sanctiune. Am doi martori care pot confirma cele spuse, unul se afla cu mine in masina, celalalt trecea intamplator pe strada in acel moment”.
A refuzat sa-mi treaca acest lucru, mi-a trecut doar martorul care se afla in masina, nimic altceva.
Bun, m-am enervat si am scapat cateva cuvinte neortodoxe printre dinti (care nu le-au fost adresate lor), moment in care politistul m-a amenintat ca imi da amenda 1.000 lei pentru injurii, a venit la masina, mi-a deschis portiera si mi-a zis sa ies afara din masina, am refuzat si am inchis portiera, mi-a deschis-o a doua oara, am inchis-o din nou si am blocat usile, moment in care a plecat spre masina de politie insotit de martorul pe care i-am zis sa mi-l treaca in procesul verbal si nu mi l-a trecut. Dupa ceva discutii intre politist si doamna respectiva, mi-a facut semn sa plec.
Am plecat acasa, iar dupa aproximativ jumatate de ora, suna interfonul. Deschid: „agent-sef X de la Politia Rutiera.”
A urcat si mi-a inmanat o citatie pentru a ma prezenta in seara asta la sediul Politiei, pentru a fi sanctionat pentru injurii. I-am spus ca acele cuvinte nu le-au fost adresate lor si ca ma aflam la mine in masina, nu afara, mi-a zis ca nu conteaza asta, ca aveam geamul deschis.
Cand l-am intrebat: „Dar usa de la masina de ce mi-ati deschis-o?”, mi-a raspuns ca mint cu nerusinare, desi am 2 martori care pot confirma acest lucru. Ba chiar mai mult, pe vecina pe care a refuzat sa mi-o treaca pe procesul verbal a chemat-o de asemenea la Politie in aceasta seara. Cum vine asta ? Refuzi sa o treci ca martor pe procesul verbal, in schimb o citezi ca martor pentru injurii ?
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
Astept un raspuns !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns:
claudio88 , utilizator
10:44, 14 Mai 2013