avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... abuz din partea organelor de politie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

abuz din partea organelor de politie rutiera

In timp ce ma aflam in spatele masini mele, int-o curte din orasul Bragadiru, pe poarta a intrat o masina de politie care a oprit in fata mea si a colegului meu de munca. Soferul masini de politie si un coleg de-al dumnealui, au coborat din echipajul de politie. Agentul ce condusese masina, s-a prezentat fara sa intelegem numele lui, iar celalalt agent l-a intrebat pe colegul meu, fara sa se prezinte, daca el condusese masina mea. Colegul meu a raspuns ca nu el condusese. Primind acest raspuns agentul mi-a solicitat actele. Am luat mapa cu actele masini si i le-am inmanat in totalitate, apoi am raspuns la telefonul mobil ce-mi suna. M-am indepartat cativa pasi de langa politisti, moment in care din echipaj a mai coborat un agent de politie care mi-a cerut din nou actele. Am inchis apelul in care ma aflam, am intrebat motivele pentru care mi-au solicitat documentele ce deja le oferisem si ce alte acte mai sunt necesare. In aceea clipa fara sa primesc niciun raspuns la intrebarea mea, am fost urcat cu forta de catre unul dintre agenti, care tipa la mine, lovindu-ma de masini in urma imbranceli. Raspunsul l-am primit de la al 4-lea agent ce ocupa locul din dreapta spate, langa care am fost fortat sa urc. Acesta mi-a zis ca urmeaza sa ma duca la sectie pentru verificari. I-am raspuns ca ma pot verifica pe loc deoarece am toate documentele la mine. Sa-mi spuna clar de ce documente au nevoie pentru a ma verifica si care sunt cauzele acestui control. Atunci am dedus ca mi se solicita cartea de identitate si permisul de conducere.
Cand eram lasat sa cobor din echipaj, l-am intrebat pe politistul cu ochelari, ce se afla langa masina, ce s-a intamplat, pentru ca nu intelegeam ce au cu mine. Acesta mi-a raspuns ca la intrare in curte am traversat peste marcajul continuu. I-am spus ca nu am vazut ca in dreptul portii pe care am intrat lina este continua si nu aveam de unde sa stiu deoarece era prima data cand treceam pe acolo. Am fost insotit de politistul cu ochelari, pe jos catre sosea pentru a-mi arata ca pe unde am intrat linia era continua. In acel loc marcajul este deteriorate, si in acel moment era acoperit partial cu mazga si gheata ce se topea, facand neclara natura marcajului longitudinal. In spatele nostru, la poarta si-a facut prezenta si ceilalti trei politisti in echipajul de politie. Soferul echipajului, a coborat din masina si mi-a cerut din nou foarte neclar actele. I-am oferit buletinul si in clipa cand scoteam si permisul din portofel, acesta s-a urcat in masina, lasandu-ma afara cu permisul intins. Am asteptat langa usa vehicului, cand politistul de la volan completa un proces verbal iar agentul din dreapta o fisa. Dupa ce a fost intocmit procesul verbal, agentul de la volan a coborat cu el, aratandu-mi unde sa semnez. I-am solicitat sa-mi citeasca procesul verbal pentru ca era scris nelizibil si sa mentioneze obiectiile mele. In acel moment a devenit mai nervos, si a inceput sa ma ameninte. L-am rugat politicos sa se linisteasca si a inceteze cu amenintarile. Agentul nu a completat in totalitate cele dictate de mine, mentiunile avand o forma incompleta si ambigua. Mi-a solicitat din nou sa semnez, dar am refuzat acest lucru, spunandu-i ca voi semna, cand procesul verbal imi va fi citit si imi va completa observatiile exact cum i le spun eu. Auzid asta, agentul s-a repezit catre partea carosabila, unde a oprit primul vehicul ce a trecut pe langa noi. S-a dus la masina oprita si i-a intins pe geam, soferului mapa pe care era atasat procesul verbal. L-am urmat, chiar daca a zbirat la mine sa raman pe loc. Cel oprit ca “martor” nu a fost legitimat si nu am vazut daca a semnat pe procesul verbal. Agentul mai m-a intebat o data daca semnez, i-am raspuns ca nu. Mi-a restituit buletinul fara procesul verbal si colegul lui mapa cu actele masini sifonate. Dupa circa 4 ore de la acest incident, cand aranjam actele masini am observat ca din mapa imi lipseste o procura notariala, o traducere a actelor masini si brieful mic.
Personal mi s-a parut ca 2 dintre agenti au avut un comportament asemantor cu al unui om aflat sub influenta drogurilor, dupa felul cum s-au purtat cu mine. Introducandu-ma fara voia mea intr-un adevarat circ.
Intebarile mele sunt:

1. Ce mi se poate intampla?
2. Ce cai de atac am impotriva politistilor? Care sunt institutiile unde ma pot adresa?

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Ofefei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ofefei , utilizator 00:24, 12 Decembrie 2012
Concret politisti au constatat si consemnat o contraventie reala
Daca detineti probe temeinice puteti sesiza oficial conducerea SPR in cadrul careia isi desfasora activitatea politisti a caror atitudine si comportament il apreciati abuziv si neprofesionist
nu inteleg raspunsul dvs in totalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea ... Anaelena89 Anaelena89 Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea situație. Azi m-a oprit un echipaj de politie pt ca nu am oprit la linia de cale ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie RobertPeter RobertPeter Am primit amenda de 750 lei 6 puncte si avertisment de 8 puncte pentru ca nu aveam asupra mea actele cand ma deplasam pe trotuar cu bicicleta. Trotuarul era ... (vezi toată discuția)
Amendat in mod bizar. plangere respinsa printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila. ce mai pot face? ContSters224059 ContSters224059 anul trecut ,in 15 septembrie ,ma trezesc dintrun somn placut de dupa amiaza si fara sa-mi treaca prin cap cea ce se va intampla ,ne rabdator ma urc in masina ... (vezi toată discuția)