Am primit amenda de 750 lei 6 puncte si avertisment de 8 puncte pentru ca nu aveam asupra mea actele cand ma deplasam pe trotuar cu bicicleta.
Trotuarul era pefect liber iar politistul a iesit inaintea mea dintr-e masini facandu-mi semn sa-mi dau ochelarii de soare joc ca parca ma cunoaste ...
M-a intrebat daca stiu pentru ce m-a oprit si i-am spus ca nu, habar nu aveam pana atunci ca nu am voie sa circul pe trotuar cu bicicleta.
Mi-a cerut datele si s-a deplasat la masina pentru a-mi intocmi procesul verbal.
Intr-e timp am facut cateva fotografii masinii de politie care era oprita neregulamentar si bloca intersectia langa o trecere de pietoni.
Colegul agentului constatator s-a dus langa el cand m-a vazut ca fac fotografii si i-a comunicat acest lucru probabil ca sa influenteze continutul procesului care nu ar fi fost decat un avertisment in prima faza.
Initial mi-au refuzat completarea mentiunilor referitor la masina patruliii de politie care era oprita neregulamentar apoi cu conditia de a nu refuza semnarea procesului au trecut cateva cuvinte, nu absolut tot ceea ce am cerut eu sa fie trecut in mentiuni (motivul invocat a fost ca nu poate scrie mai mult de cateva cuvinte)
Dupa ce am semnat procesul verbal agentul constatator s-a dus inapoi in masina ca sa imi completeze instiintarea de plata, asta dupa ce eu deja semnasem ... este legal ?
Intre timp m-am dus in dreptul masinii si l-am rugat politicos pe agent (soferul masinii de politie) sa-mi spuna numele dansului (ca sa stiu impotriva cui depun plangere) moment in care am fost refuzat cu afirmatia "Nu ai tu nicio treaba cu mine ..." asta dupa ce clar a influentat decizia colegului sau referitor la contunutul procesului verbal.
Pe procesul verbal se vede clar ca textul din instiintarea de plata este scris peste semnatura mea care are alta culoare.
Care credeti ca ar fi cea mai potrivita contestatie ?
Sa depun plangere si la superiorul agentilor ?
Pot folosi imaginile in dosarul de contestatie a procesului verbal ?